Özbek lider Kerimov'un kızından, el işi ustalarına ödül

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un büyük kızı Gülnara Kerimova, el işi beceri çalışmalarında üstün başarı gösteren ülkenin önde gelen ustaların

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un büyük kızı Gülnara Kerimova, el işi beceri çalışmalarında üstün başarı gösteren ülkenin önde gelen ustalarına ödül verdi.

'Bazar Art' isimli sanat etkinliği kapsamında ürünlerini Taşkent'te sergileyen ustalar renkli görüntüler oluşturdu. Oymadan, çiniciliğe, örmeden, bakıra kadar türlü alanlarda el işi becerilerinin beğeniye sunuldu sergide bay ve bayan ustalar yarıştı.

Genç ve yaşlı ustaların el emeği göz nuru el işi çalışmaları davetlilerden de büyük beğeni gördü. Milli Sanat Galeri'sinde sergilenen ürünler renkliliği ve itinalı hazırlanışıyla göz kamaştırdı.

Serginin son gününde yapılan ödül töreninde bir konuşma yapan Gülnara Kerimova, gelecek nesillere bırakılacak önemli bir mirasın da el işi beceri sanatı olduğunu, söyledi. Kerimova, el ve göz emeği olan beceri sanatının gelişen teknolojiye rağmen yaşatılıyor olmasında alın terinin önemli etkisi olduğunu kaydetti.