Sıcak havaya kanan portakal ağaçları çiçek açtı

Hatay'ın Erzin ilçesinde, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle portakal ağaçları çiçek açtı.

Hava sıcaklığının mevsi

Hatay'ın Erzin ilçesinde, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle portakal ağaçları çiçek açtı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, Türkiye'nin birçok yerinde yalancı baharı getirdi. Türkiye'nin farklı yerlerinde ağaçlar mevsimsiz çiçek açmaya başladı. Kış mevsimi olmasına rağmen bahardan kalma günlerin yaşandığı Erzin'de, portakal ağaçları erken çiçek açtı. Hava sıcaklığına aldanarak kasım ayında çiçek açan portakal ağaçları görenleri şaşırtıyor. Bir tarafta dalında toplanmamış portakallar, diğer yanda dalında açmış çiçekler ilginç görüntüler oluşturuyor.

Değişen ekolojik şartlarla birlikte mevsimlerde de zaman zaman değişimler yaşandığını ifade eden Ziraat Mühendisi Oktay Arslan, birer canlı olan ağaç ve bitkilerin de bu değişime ayak uydurduğunu söyledi.

Evlerinin önünde bulunan portakal ağacının çok erken çiçek açtığını belirten Fatma Kargaoğlu, ''Bu duruma gerçekten çok şaşırdık. Ağacımızda henüz toplanmamış portakallar var, hemen yanında yeni yetişecek portakal çiçeği var. İkisini bir araya getiren hava sıcaklıkları oldu.'' diye konuştu.