Ahmedinejad: 'Nato, İran İçin Tehdit Oluşturmaz'

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, NATO'nun İran için bir tehdit oluşturmayacağını söyledi.

Hazar Denizi'ne kıyısı olan ülkeler toplantısı için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, düzenlediği basın toplantısında, NATO'nun İran için tehlike olmayacağını söyledi. NATO'nun Türkiye'ye yerleştirmeyi düşündüğü füze kalkanı sistemi hakkındaki soruya cevap veren Ahmedinejad, "NATO, İran için bir tehdit oluşturmaz. NATO, gelecekteki küresel geliş melerde rol oynama konusunda yeterli kapasiteye sahip değildir" dedi. Önceki uygulamalardan NATO'nun kararlarının
yanlış olduğunun anlaşıldığını savunan Ahmedinejad, "Siyasi sorunların çözümünde askeri gücün kullanılması devri sona ermiştir" diye konuştu.
İran'ın nükleer programı ile ilgili 5+1 ülkeleriyle yürütülecek müzakereleri gör üşmek üzere Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ı İran'a davet ettiklerini söyleyen Ahmedinejad, bu m üzakerelerin Türkiye'de yürütülmesindeki ısrarlarının devam ettiğini belirtti. Ahmedinejad ayrıca 5+1 ile yürütülecek müzakerelerin, "karşılıklı saygı ve adalet" temelinde yapılması gerektiğini, sadece bu şekilde bir sonuç alınabileceğini sözlerine ekledi.
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Bakü'de düzenlediği basın toplantısı, yerli ve yabancı basın mensupları tarafından büyük ilgi gördü.