Adana'da küçükbaş kurbanlıkların fiyatları geriledi

Adana'da bayramın üçüncü günü küçükbaş kurbanlıkların fiyatları düştü. Ellerindeki hayvanları büyük oranda satan besiciler, kalanları da satmaya çalış

Adana'da bayramın üçüncü günü küçükbaş kurbanlıkların fiyatları düştü. Ellerindeki hayvanları büyük oranda satan besiciler, kalanları da satmaya çalışıyor.

Merkez ilçe Yüreğir'deki Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda kurulan hayvan pazarında kurbanlık satan Cumali Çoban, arife günü 700–750 liradan alıcı bulan 55–60 kiloluk koyunları şimdi 450–500 liraya sattıklarını söyledi. Elazığ'dan getirdiği 140 koyundan 50 adedinin kaldığını ifade eden Çoban, vatandaş ile kıyasıya pazarlık yaptıklarını kaydetti. Bayramın son gününe kadar kurbanlıkların tükenmemesi halinde Et Balık Kurumu'na satacaklarını anlatan Çoban, "İthal hayvanlar bizleri etkiledi. Halkın bir bölümü kurban kesmedi. Biz de elimizdeki hayvanları bitirmek için fiyatlarımızı düşürdük." dedi.

Ahmet Kılıç da Elazığ'dan getirdiği 170'e yakın koyun ve keçiden yaklaşık 150'sini sattığını açıkladı. 700 liraya sattıkları kurbanlıkları 500–600 liraya çektiklerini belirten Kılıç, kendilerine 540–560 liraya mal olan kurbanlıkları şu an zararına sattıklarını iddia etti. Kılıç, şimdi az sayıda kalan koyun ve keçileri satıp memleketlerine dönmenin hesaplarını yaptıklarını anlattı.

Van'dan getirdiği 500 kurbanlık koyundan 30 adedinin kaldığına dikkat çeken Eşref Tunç "İlk gün 650–750 liraya alıcı bulan hayvanları şimdi 600 liraya veriyoruz. Satışlardan memnunum." şeklinde konuştu.

Pazara kurbanlık almaya gelen Güney Adatepe ise bayramın üçüncü gününde hala fiyatların çok yüksek olduğunu savundu. Ahmet Eren kurbanlık fiyatlarının az düştüğünü, Haluk Yılmaz ise kısmen düştüğünü aktardı.