Savaş Ay Meslektaşlarına Yemek Yaptı Mekke

Türkiye'den Suudi Arabistan'a giden 30 Türk gazeteci, Diyanet İşleri Başkanlığının hac organizasyonunu yaptıkları haberlerle kamuoyuna duyurdu.

Türkiye'den Suudi Arabistan'a giden 30 Türk gazeteci, Diyanet İşleri Başkanlığının hac organizasyonunu yaptıkları haberlerle kamuoyuna duyurdu. Gazeteci-yazar Savaş Ay, gün boyu çalışarak yorgun düşen gazetecilerin mutfak işlerine el attı. 
Diyanet İşleri Başkanlığının Hac Organizasyonu kapsamında Türkiye'den katılan gazeteciden bir kısmı 30 Ekim, bir kısmı da 5 Kasımda Suudi Arabistan'a geldi.
Diyanetin görevlendirdiği ve Dr. Ömer Menekşe'nin ekip başkanlığını yaptığı toplam 11 personel, gazetecilerin rahat bir şekilde haber yapmaları için uğraş verdi.
Gazeteciler, organizasyon öncesi El Gımma Atlas Oteli'nde oluşturulan Basın Merkezi'ne yerleştirildi. Gazetecilerin, haber yapmalarını kolaylaştırmak için iki minibüs tahsis edildi. 
Zaman zaman gazetecilere yönelik irşad programları düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı fetva ve irşad ekibince hac ile ilgili sorular açıklığa kavuşturuldu.

-'SAVAŞ ANA'-

Gazeteci-yazar Savaş Ay, gün boyu çalışarak yorgun düşen gazetecilerin mutfak işlerine el attı. 
Basın Merkezi'nde kurulan mutfağı kendine mekan seçen Savaş Ay, gece saatlerinde acıkan meslektaşlarına birbirinden güzel yemekler yaptı.
Gazetecilerin 'Savaş Ana' diyerek hitap ettiği Savaş Ay, yumurta, menemen, soslu makarna, tavada sucuk ve pastırma, mıhlama, kuymak ve çorba gibi birbirinden lezzetli yemekler yaparak ikram etti.
Bin Davut marketlerinden yemek malzemeleri için alışveriş yapan Savaş Ay, çoğu zaman masrafları kendisi karşıladı.
Hilal TV adına hac organizasyonuna katılan Mehmet Oğuzhan, Savaş Ay'ın yemek pişirmesine en fazla yardım eden gazeteci oldu. Oğuzhan'ın Adana'dan getirttiği isot ile yaptığı çiğ köfteler de gazetecilere kutsal topraklarda Türk mutfağından tatma şansı verdi.

-KAMERALAR TESLİM EDİLECEK-

Bu arada Fox TV'den Ayhan Dursun, Mekke'de rahatsızlandı. Mekke Hastanesi'nde bir süre tedavi gören Dursun ve beraberindeki Fatih Erener, Kurban Bayramı öncesinde Türkiye'ye dönüş yapmak zorunda kaldı.
Öte yandan Cidde Havaalanı'nda güvenlik güçlerince TRT ile Berat TV'nin kameralarına el konuldu. Kameraların, Türkiye'ye dönüş öncesi teslim edilmesi için gerekli yasal işlemler tamamlandı.
Mekke'deki gazetecilerin yarın Medine'ye gitmesi, yaklaşık bir hafta sonra Türkiye'ye dönmesi planlanıyor.
17.11.2010 13:35:30