NATO Zirvesi'ne Gül'ün yanısıra Davutoğlu ve Gönül de katılacak

Portekiz'in başkeni Lizbon'da 19-20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri

Portekiz'in başkeni Lizbon'da 19-20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katılacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, NATO Devlet ve Hükümet başkanlarının iştirak edeceği iki çalışma oturumu ile bir çalışma yemeği düzenleneceği belirtildi. Bu toplantıların, NATO'nun ISAF harekatına katkıda bulunan ülke liderleri Afganistan ve NATO-Rusya Konseyi toplantısı olacağı kaydedildi. Ayrıca, NATO Dışişleri ve Savunma Bakanları için ayrı çalışma yemekleri düzenleneceği ifade edildi.

Zirvede, ittifakın, önümüzdeki 10-15 yıllık yol haritasını belirleyecek olan yeni Stratejik Konsept'in kabul edilmesi öngörüldüğü, ittifakın gündemindeki öncelikli konuların görüşülmesi ve bunlara ilişkin bazı önemli kararların alınması beklendiğine işaret edildi.

Açıklamada, zirvede, ISAF harekatına katkıda bulunan ülkelerin liderlerinin katılımıyla yapılacak toplantı, Afganistan'da istikrar ve güvenliğin tesisi konusunda kapsamlı görüş alışverişi yapılmasına fırsat sağlayacağına dikkat çekildi.

NATO-Rusya Konseyi toplantısında ise ittifakın Rusya'yla ilişkilerinin daha da güçlendirilmesine yönelik kararların alınması beklendiği vurgulandı.