Sümela Tatilcileri Bekliyor Trabzon

Kurban Bayramı'nda tatil tercihini Doğu Karadeniz'den yana kullanmak isteyenler için Trabzon'daki tarihi Sümela Manastırı ve ören yeri, sonbaharın oluşturduğu eşsiz doğası ve tarihi atmosferiyle farklı bir alternatif sunuyor.

Kurban Bayramı'nda tatil tercihini Doğu Karadeniz'den yana kullanmak isteyenler için Trabzon'daki tarihi Sümela Manastırı ve ören yeri, sonbaharın oluşturduğu eşsiz doğası ve tarihi atmosferiyle farklı bir alternatif sunuyor.
Yağmur ormanları ve 2 bin 500 dolayındaki bitki ve 250 kuş çeşidine ev sahipliği yapan, dünyanın korumada öncelikli 200 bölgesinden biri ilan edilen Doğu Karadeniz, doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere 4 mevsim alternatifler sunuyor.        
Nemli ve ılıman iklimi sayesinde her mevsim yeşilliğini koruyan Doğu Karadeniz'in önemli ören yerleri arasında bulunan dünyaca ünlü Sümela Manastırı ve ören yeri de tatilini bölgede geçirmek isteyenler için akla ilk gelen mekanlardan biri.
Trabzon'un Maçka ilçesinde Karadağ'ın eteklerindeki sarp bir kayalığa kurulan manastır, halk arasında 'Meryem Ana' olarak anılıyor.
Yöreye gelen yerli ve yabancı turistlerin Uzungöl'den sonra en çok ziyaret ettiği mekan olan ve varlığını 13. yüzyıldan itibaren sürdüren manastır ve çevresindeki ören yeri Kurban Bayramı'nda da bölgeye akın eden tatilcilere sonbaharın eşsiz renkleri arasında ayrı bir güzellik sunuyor.
Uçakla Türkiye'nin bir çok ilinden Trabzon'a gelen ve şehir merkezinden otomobil ile yaklaşık bir saatte Sümela Manastırı'na ulaşım imkanı bulan yerli ve yabancı turistler, dağların zirvesinden başlayıp Karadeniz'e ulaşan Altındere Vadisi'nden manastıra ulaşıyor.

-KAYALARA KAZINAN TARİHİ ZENGİN ORMANLAR SÜSLÜYOR-

Sümela Manastırı'na gitmek için yola çıkanlar Karadeniz kıyısına yakın kesimlerde, geniş yapraklı kızılağaç, kestane, dişbudak, meşe türlerinin oluşturduğu ormanları keşfederken, kıyıdan uzaklaştıkça Avrupa kestanesi, gürgen, akçaağaç, kayın ve köknar gibi türlerden oluşan ormanlardan geçip daha yukarıdaki iğne yapraklı sarıçam, ladin türlerinin hakim olduğu ormanlara süzülüyorlar.
Sık ve zengin orman örtüsü ile kaplı manastırın bulunduğu ören yerinde nadir de olsa karaca, geyik, kurt ve tilkinin yanı sıra bazı kuş türlerini de görebilen turistler, hava şartlarının uygun olması durumunda dağların zirvelerine çıkarak yer yer kar yığınları ile karşılaşıyor.

-ORMAN İÇİNDEKİ DERE KENARINDA AİLECE MANGAL KEYFİ-

Ormanlık bir alanda yer alan ve akarsuların çağlayarak aktığı ören yeri, Doğu Karadeniz'in bir çok yerinde olduğu gibi genç yaşlı herkese harika bir doğa yürüyüşü ve mangal keyfi imkanı sunuyor.
Büyüleyici doğada piknik yapmak isteyenlerin ailece dere kenarındaki mesire yerlerinde mangal keyfi imkanı bulurken, isteyenler bölgedeki bir çok tesis ve restoranda alabalık ya da yöresel yemeklerden de yiyebiliyor.
Günün sonunda yörede bir gece geçirmek isteyen turistler de manastır ve ören yeri yakınındaki Maçka ilçesi ile Trabzon'daki otellerde konaklama imkanı buluyor.
16.11.2010 10:50:22