Oyuncak müzesini 10 ayda 40 bin kişi ziyaret etti

Türkiye'nin en ilgi çekici müzelerinden biri olan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, minik ziyaretçilerin akınına uğruyor. Türkiye'nin ikinci oyunc

Türkiye'nin en ilgi çekici müzelerinden biri olan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, minik ziyaretçilerin akınına uğruyor. Türkiye'nin ikinci oyuncak müzesi olarak Konak Belediyesi tarafından 17 Ocak 2010 tarihinde kazandırılan müze her gün yüzlerce ziyaretçinin ilgi odağı oldu. Müze ziyaretçileri geçmişten günümüze kadar uzanan binlerce oyuncağı bir arada görmenin keyfini çıkarıyor. Minikler eğleniyor, büyükler ise yıllar önce ellerinden düşürmedikleri oyuncaklara bakarak çocukluk günlerine dönüyor. Müze açıldığı tarihten bugüne kadar yerli ve yabancı 40 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Dünyaca ünlü İzmirli seramik sanatçısı Ümran Baradan tarafından bağışlanan binada 1850'li yıllardan günümüze kadar uzanan binlerce oyuncak yer alıyor.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, müze açılımı ile bir düşün gerçekleştiğini, daha iyi tanıtım, daha kaliteli hizmet ve daha çok turist için cazibe merkezleri düşüncesini yaşama geçirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Tartan, "Türkiye'yi birçok alanda temsil eden Ümran Baradan hocamız Konak Belediyesi'ne güvendi; bize bu binayı bağışladı. Bir sanatçının ürettiklerini ve kentten aldıklarını tekrar topluma ve kente vermek, topluma da mesaj olacak en önemli yapıyı oluşturduğu için kendisine şükranlarımı sunuyorum. Biz burada var olan çocuk müzesini oyun ve oyuncak konseptiyle birleştirerek Sunay Akın'ın destekleriyle dünya çapında bir müze anlayışı yarattık. Ziyaretçi sayısının 40 binleri aşması ne kadar haklı olduğumuz gerçeğini ortaya çıkardı. Bu müze çağdaş güzel, aydınlık kent İzmir'de önemli bir boşluğu doldurdu." dedi.