Hükümetin Kamu Alacaklarının Tahsiline Yönelik Aldığı Kararlar

Hükümetin 300 kalemden oluşan kamu alacaklarının tahsiline yönelik aldığı kararlar Trabzon iş dünyası tarafından da olumlu karşılandı.

Hükümetin Kamu Alacaklarının Tahsiline Yönelik Aldığı Kararlar
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, hükümetin açıkladığı af yasasını desteklediklerini belirterek "Batmış bir para idi. Hükümet bunun ne kadarını kurtarabilirse kardır diye bakıyor, doğrudur. Ülkeyi düşünmeliyiz" dedi.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclisi bugün bayramlaşma töreni için bir araya geldi. Bayramlaşma töreninde hükümetin aldığı devrim gibi kararları değerlendiren TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu "Batmış bir para idi. Hükümet bunun ne kadarını kurtarabilirse kardır diye bakıyor, doğrudur. Ülkeyi düşünmeliyiz. Geçmiş dönemlerde iş dünyası bu tür destekler vermiştir. Ülkenin borcunun silinmesi için elinde ne var yok vermeye hazır olduğunu birçok kez açıklamıştır. Vermiştir, bugünde vermeye hazırdır" diye konuştu.
"Sıkıntıda gidiyorduk ama yavaş yavaş ekonominin önü açılmaya başladı" diyen Başkan Hacısalihoğlu, "Önemli olan şudur; 2008 krizinden sonra grafik yukarı doğru mu gidiyor ? Kriz döneminden sonra nereye gittiğimizi görmemiz lazım. İniş çıkış gibi zig-zağlar olabilir ama ekonomi büyüyor. Bu aflar ile 20 milyar liranın yarısı toplansa iyidir. İş dünyası olarak her şeyden önce yüksek moralli olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

TÜTÜN, FINDIK VE ÇAY SÖKTÖRÜ KARADENİZ'DE BİTİRİLDİ
TTSO Meclis üyesi Mustafa Şılbır ise Karadeniz Bölgesi'nde üç ana tarım ürünü olan tütün, fındık ve çayın bitirildiğini kaydederek "Bu üç ürün 7,8 milyon insanın geçim kaynağıydı. Tütün ABD'ye, fındık Avrupa'ya ve çay'da PKK'ya peşkeş çekildi" şeklinde konuştu.
TTSO Meclis üyesi Ekrem Çapkınoğlu da, ekonominin büyüdüğünü ancak ihracatın artışına karşın ithalatta da yüksek artış oranları yaşandığını vurgulayarak " Dünya sıkıntılı bir dönemdedir. Sıkıntıyı aşmak için ABD para basıyor, bu para da ülkemize giriyor. Sıcak paranın ülkeye girişi iyidir ama bunun çıkışı da hesaplanmalıdır" görüşlerine dile getirdi.
Trabzon'da konut yapımında patlama olduğunu, TOKİ'nin sektöre yaptığı ilave yatırımlar ile konut fazlalığı oluştuğunu aktaran Çapkınoğlu, dikkatli olunmasını sözlerine ekledi.