Servis aracı şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 13 yaralı

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde, bir fabrikaya ait servis aracının şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Midibüse yandan çarpa

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde, bir fabrikaya ait servis aracının şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Midibüse yandan çarparak yuvarlanmasına neden olduğu iddia edilen ve olay yerinden aracıyla kaçan sürücü, jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Samsun'dan Ordu yönüne giden Vahit Demir (52) yönetimindeki 55 AR 627 plakalı bir fabrikanın servis midibüsüne, Gelemen mevkiinde Kayhan D.'nin idaresindeki 34 VL 345 plakalı otomobil yan tarafından çarptı.

Çarpmanın etkisiyle midibüs sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 15 kişinin bulunduğu midibüs, takla atarak şarampole yuvarlandı. Kaza sonucu hurdaya dönen midibüsün tavan kısmının kopması sonucu araçtan fırlayan ve henüz kimlikleri tespit edilmeyen iki bayan olay yerinde hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı. Yaralılar Samsun'da bulunan özel ve devlet hastanelerine ambulanslarla sevk edilerek tedavi altına alındı. Kazayı duyarak olay yerine gelen işyeri çalışanları, kaza sonucu hayatını kaybeden ve mesai arkadaşları olan iki bayanı teşhis edemedi.

Hastanede tedavi altına alınan yaralıların isimleri ise şöyle: Hava Kızılkaya, Murat Çalışkan, Raif Keskin, Ufuk Demir, Halil İbrahim Karakılıç, Kazım Yıldız, Mustafa Bayat, Tarık Çetinkaya, İsa Erdoğan, Nurgül Demir ve Cemil Keskinsoy.

midibüse çarparak kazaya neden olduğu ve ardından otomobil ile kaçtığı iddia edilen 34 VL 345 plakalı otomobil sürücüsü Kayhan D., Dikbıyık Beldesi'nde jandarmanın yol kontrolünde yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Güvenlik güçleri kazayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.