Vatso Başkanı Kandaşoğlu'ndan Muhtarlar Derneği'ne Ziyaret

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, bir süre önce seçilen Van Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

Vatso Başkanı Kandaşoğlu'ndan Muhtarlar Derneği'ne Ziyaret
Kandaşoğlu beraberinde bulunan VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çelik ile birlikte Yeni Van Çarşısı'nda bulunan Van Muhtarlar Derneği'ne gelişinde Dernek Başkanı Tamer Demez ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Derneğin bir süre önce yapılan yönetim kurulu seçimlerinin ardından göreve gelen Başkan Demez ve yönetimini tebrik etmekten geciktiğini söyleyen Kandaşoğlu, bunun sebebinin ise hem odanın işlerinin yoğunluğu hem de bu yıl 17:'ncisi düzenlenen Van Asya İpekyolu Ticaret Sanayi ve Turizm Fuarı'nın o döneme denk gelmesinden kaynaklandığını ifade ederek kendilerinden özür diledi. Kandaşoğlu, bir derneğin yaptığı araştırma göre Van'da son 6 aylık süre içerisinde 360 ailenin yerini yurdunu terk ederek şehir merkezine taşındığını ortaya çıkardığını kaydetti. Kandaşoğlu, "Biz bu saatten sonra Van merkezine köy ve ilçelerden göçün gelmesini istemiyoruz. Çünkü bunlar merkeze geldikten sonra hem kendileri zorluklar çekiyorlar hem de şehre bir külfet getiriyorlar. Bunların köylerinde kalmaları için teşvikler verebilsek, bunlar köylerinde daha mutlu olurlar. Devletin vatandaşlarının köylerinde daha mutlu olmaları için mutlaka köyleri cazibe yerleri haline getirmelidir" dedi.
Erciş'in Çelebibağı beldesinde yaşanan vahşete de değinen VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, olaydan büyük bir üzüntü duyduklarını belirtti. Toplum olarak aileyi sahiplenmeleri gerektiğini vurgulayan Kandaşoğlu, "Bir yanda Van Valisi Karaloğlu yurt dışında ilin tanıtımı için çalışacak, gayret gösterecek, öbür yanda böyle vahşetler yaşanacak. Bu ilimize ve insanımıza yakışmaz. Her kim ne sebeple işlemişse bir an önce bulunarak adalete teslim edilmelidir" şeklinde konuştu.
Van Muhtarlar derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Demez ise Kandaşoğlu'nun derneklerine yaptığı ziyarette duyduğu mutluluğu dile getirdi.