Suriyeli bakan Kilis'te mobese sistemini inceledi

Gaziantep'te yapılan Türkiye-Suriye Bölgelerarası İş Birliği Programı 7'nci Ortak İzleme ve Yönlendirme Komitesi Toplantısı'na katılan Devlet Bakanı C

Gaziantep'te yapılan Türkiye-Suriye Bölgelerarası İş Birliği Programı 7'nci Ortak İzleme ve Yönlendirme Komitesi Toplantısı'na katılan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Suriye'nin Yerel Yönetimler Bakanı Tamer Al Hacca Kilis'in mobese sistemini inceledi.

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki karşılama töreninde polis merasim mangasının denetleyen Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet, daha sonra mobese merkezine geçti. Yılmaz, konuk bakan Tamer Al Hacca ve beraberindeki heyetle sistemin nasıl çalıştığını yerinde inceledi. Daha sonra mobese ile ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürü Devlet Çıngı tarafından heyete bir brifing verildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürü Çıngı, Kilis'e giren tüm araçların mobese kameraları tarafından kayıt altına alındığını belirterek, "Bir araç hakkında yakalama emri veya herhangi bir olaydan dolayı arama emri olduğunda haber merkezindeki görevli memur anons ediyor. Böylece takip sürece başlamış oluyor. Emniyetteki tüm araçlarda GPRS sistemi olduğu için araçlarımızın yerlerini takip edebiliyoruz. Kente giren tüm araçların geçmişe yönelik kayıtları 10 gün boyunca tutuluyor. Bir kısmı sabit bir kısmı hareketli 63 kameramız faaliyette. Sistem 1 milyon 579 bin 375 TL'ye mal oldu." dedi.

Suriyeli Bakan Hacca ise, mobese sisteminin çalışmasının dikkatle izledikten sonra, "Bu sisteme benzer bir sistemi Suriye'de uygulamak istiyoruz. İlerleyen günlerde bu konuda çalışma yapacağız. Sizin de tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz." dedi.

Daha sonra Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Gaziantep'e, Suriye'nin Yerel Yönetimler Bakanı Tamer Al Hacca, karayolu ile Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçti.