Sinop'ta Sektörel Denetimler Sürüyor

Sinop İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Hayati Yaşar, akaryakıt istasyonlarına yönelik ölçümler başta olmak üzere, ulaşım ve tüketicileri ilgilendiren çok sayıdaki sektörde denetimlerin aralıksız sürdüğünü söyledi

Sinop'ta Sektörel Denetimler Sürüyor
Sinop İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Hayati Yaşar, akaryakıt istasyonlarına yönelik ölçümler başta olmak üzere, ulaşım ve tüketicileri ilgilendiren çok sayıdaki sektörde denetimlerin aralıksız sürdüğünü söyledi.
Yaptığı açıklamada, kurumun Sinop'ta ki bir aylık çalışmalarını değerlendiren Hayati Yaşar, Tüketici Hakem Hayati tarafından bir aylık süreçte 25 tüketici başvurusunun görüşüldüğünü, bunlardan 20'sinin tüketici lehine, 5'inin de tüketici aleyhine sonuçlandığını kaydetti. Ölçü ve ayar denetimleri konusunda bilgi veren Yaşar, "Ölçüler ve ayar hizmetleri kapsamında 684 adet elektrik sayacının ilk muayenesi yapıldı ve bunlardan 475'i uygun görüldü. Kalan 209'u ise reddedildi. 5015 sayılı kanun kapsamında 5 adet kamu kuruluşu tarafından yapılan talep üzerine marker kontrolü yapıldı ve yapılan 16 adet ölçüm sonucu akaryakıtların uygun olduğu tespit edildi" dedi.
Sinop İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Hayati Yaşar, ulaştırma hizmetleri kapsamında da bir aylık süreçte 4 adet 'Y' türü güzergah yetki belgesi, 1 adet personel servis araçları taşıma belgesi, 4 adet taşıt kartı düzenlendiğini belirterek, 1 adet taşıt kartı ve 1 adet 'Y' türü yetki belgesinin ise iptal edildiğini sözlerine ekledi.