Samsun İl Sağlık Müdürü Kasapoğlu: Kurban Bayramı için tüm tedbirlerimizi aldık

Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Kurban Bayramı tatiline yönelik tüm tedbirlerin alındığını, acil servisler dahil kurban kesim yerlerinde ek

Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Kurban Bayramı tatiline yönelik tüm tedbirlerin alındığını, acil servisler dahil kurban kesim yerlerinde ekiplerin kesintisiz işbaşında olacağını söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Samsun'da başta sağlık kurumları olmak üzere her alanda hummalı bir çalışma sürüyor.

İl Sağlık Müdürlüğü, acil servislere doktor takviyesi yaparak tedbirlerini artırırken, kurban kesim yerlerinde de çevre sağlığı ekipleri görevlendirdi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veterinerlik Fakültesi ve İl Müftülüğü ile müşterek bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Mezbahaneler dışında kurban kesecek kasaplara yönelik ilk yardım eğitim verdiklerini belirten Kasapoğlu, "9 günlük tatili sıkıntısız ve huzurlu bir şekilde geçirmek istiyoruz. Hastanelerimizin acil servislerinde doktor takviyesi dahil bütün tedbirleri aldık. Benzer şekilde ilçelerde de eksiksiz hizmet vereceğiz." dedi.

"KURBAN ETİNİ DİNLENDİRMEDEN YEMEYİN"

Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, vatandaşlardan Kurban Bayramı'nın ilk gününde aşırı et tüketimine girmemelerini ve mutlaka dinlendirilmiş olarak yemelerini tavsiye etti. Kesilen etlerin uzun süre saklanması için hijyen konusunun çok önemli olduğunu savunan Kasapoğlu, vatandaşların bu konuda çok hassas olmaları gerektiğini vurguladı.