Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi bünyesinde Kriz Müdahale ve Evde Bakım Hizmeti birimleri açıldı

Ankara'nın Polatlı ilçesi Duatepe Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Kriz Müdahale ve Evde Bakım Hizmeti birimleri düzenlenen törenle açıldı.

Polat

Ankara'nın Polatlı ilçesi Duatepe Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Kriz Müdahale ve Evde Bakım Hizmeti birimleri düzenlenen törenle açıldı.

Polatlı'da sosyal ve psikolojik sorunları olan bireyler için yapılan acil müdahalelerin yanı sıra açılışı yapılan Kriz Müdahale Birimi, bireylere psikolojik destek verecek, sosyal yönden çalışmalar yapacak. Birim, ev ziyaretleri ile daha sonraki yaşamlarında gündeme gelecek konuları diğer birimlerle irtibat halinde irdeleyerek, gerekli tedbirleri alacak.

Evde Bakım Hizmetleri Birimi ise bağlı olduğu aile hekimliği tarafından evde sağlık hizmeti verilen hastaların ikinci basamak sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyması halinde, kişilerin ev ortamında muayene tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve iyileştirme gibi hizmetleri hastaların ayaklarına götürecek.

Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Canan Atakan, temeli sosyal ve psikolojik sorunlara dayanan intihar, madde bağımlılığı gibi rahatsızlıkların kökten tedavisinde, Kriz Müdahale Birimi'nin gerekliliğini ifade etti.

Başhekim Atakan, "Kriz Müdahale Birimi, toplumumuzda çok önemli yaralar açmış olan intihar, istismar, travmalar, göç, deprem, iflas gibi aciliyet arz eden durumlara müdahale etmek için açıldı. Madde bağımlılıklarını da dahil ederek yöremizdeki alkol, madde bağımlısı gençleri burada yapılacak acil müdahaleyle yanlarında olarak sosyal ve psikolojik destek de vermek için çabalayacağız. Krize Müdahale Birimi, psikolog arkadaşımızın başkanlığında hizmet verecek. İnşallah bu konuda hepimizin, hepinizin desteğiyle bu birimleri aktif olarak hizmete geçiririz. Bunlar bizim hastanelerimiz, yoğun hasta kapasitesi altında bir yük gibi gözükse de sosyal anlamını düşündüğümüzde çok önemli bir hizmet." dedi.

Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Canan Atakan, Evde Bakım Hizmeti Birimi'nin ise teşhisi konmuş, hastaneye gelmesi problemli olan hastaların evde bakımını karşılayacağını belirtti.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, yaptığı açıklamada, toplumda gelişme oldukça, karşılaşılan problemlerin türünün de arttığını söyledi. Bilgin, "20 yıl önce karşılaştığımız problemlerle bugün karşılaştığımız problemler değişebiliyor. Polatlı ciddi anlamda şehirleşen, aşırı göç alan kozmopolit yapıya sahip bir şehir. Dışarıdan çok fazla göç alıyoruz. Köyden kente ciddi anlamda göçle karşı karşıyayız. Toplum olarak gelişmeyle birlikte Türkiye'de ne problem varsa Polatlı'da da var. Ciddi birkaç probleme çözüm için belediye ve üniversitelerle birlikte beş proje yürütüyoruz. Üç proje birbiriyle ilintili. Bunlardan bir tanesi madde bağımlılığını önlemeye dönük olan, ikincisi intihar olaylarını önlemek için, üçüncü proje de parçalanmış aile çocuklarının rehabilite edilmesi için başlatılan PAÇER projesi. Krize müdahale birimimiz de sağlık alanında yapacağımız en güzel çalışmalardan birini oluşturacak. Bir gencimiz madde bağımlısıysa nasıl müdahale edileceği konusu önemlidir. Emniyet, madde bağımlısını alınca ne yapacağını bilemiyor. Hapse atamıyoruz. Bu birimle madde bağımlısı olan gençlere, intihar teşebbüsünde bulunanlara burada daha sağlıklı şekilde müdahale edeceğiz. Birimlerin bir an önce açılması için ciddi anlamda çalıştık. Bu birimlerimizi bugüne hazır hale getirdik. Daha sonra da açabilirdik ama bir gün bir gündür dedik. İnşallah fazla ihtiyaç olmaz ama bunun da burada olması gerekiyor." diye konuştu.

Daha sonra, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi Başhakemi Uzm. Dr. Canan Atakan ve beraberindekiler, her iki birimin açılışını yaparak gezdiler.