Mtso'da Kobi Kredisi Bilgilendirmesi Yapıldı

Küçük ve Orta Büyüklükdeki İşletmelere (KOBİ) sağlanan 4 milyar TL kredi konusunda Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) bilgilendirme basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasın MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile Küçük ve ve Orta Sanayiciyi Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Müdürü Murat Seki yaptı.
İlk olarak konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Sanayi ve Ticaret Bakanımız sayın Nihat Ergün beyefendinin açıkladığı yeni kredilendirmeyle ilgili olarak basın toplantısı yapıyoruz. Daha önceden Malatya verilen kredilerde ilk sıralarda yer almdı. Ümit ediyorum ki, esnaf ve sanatkarlarımız ile küçüük işletmelerimizin bu krediden azami derecede istifade etmelerini istiyoruz"dedi.
Geçmişte çeki yazılan ve senedi protesto olan işletmelerin de bu krediden yararlandırılacağını vurgulayan Erkoç, "Alacakları kredi borçtan kesilmiş olacaktır"ifadelerini kullandı.
23 Kasım'da başlayacan müracatlarda Malatya'daki esnafların biran önce müracatta bulunmalarını isteyen Erkoç, "Bu kredi esnaflarımızı rahatlatacağını ümit ediyorum"diyerek, bakanlığın da bu tür kredi miktarlarını arttırmasını beklediklerini kaydetti.
KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki ise ölçek endeksli büyüme kredisi hakkında ayrıntılı bilgi sundu.
Seki, 23 Kasım'da başlayacak müracaat konusunda esnafın acele etmesini istedi.