Kurban cezaları 5 kat arttı

Kurban kesimi sırasında çevreyi kirletenlere uygulanan ceza 5 kat artırıldı. Çevre Orman İl Müdürü Eren Bircan, vatandaşları, kurallara uymaları konus

Kurban kesimi sırasında çevreyi kirletenlere uygulanan ceza 5 kat artırıldı. Çevre Orman İl Müdürü Eren Bircan, vatandaşları, kurallara uymaları konusunda uyardı.

Eren Bircan, açıklamasında, uygunsuz kurban kesimine yönelik cezaların artırıldığını belirtti. Bircan, geçen yıl kurban kesimi sırasında çevre kirliliğine sebep olanlara verilen 127 TL'lik idari para cezasının 5 kat artırılarak, bu yıl 792 TL'ye çıkartıldığını kaydetti.

Bircan, kurbanlık hayvanlara kötü muamele edilmemesi ve kurban kesimi sonrasında görsel kirlilik oluşmaması için vatandaşların gerekli tedbirleri almasını istedi. Kurbanlıkların il ve ilçelerde çalışma izni almış mezbaha ve kombinalarla komisyonların önceden belirlediği kesim yerlerinde, usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kesilmesi gerektiğini ifade eden Bircan, şunları kaydetti:

"Yönetim planında yer alan hususlara aykırı hareket edenlere, 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca 792 TL idari para cezası uygulanacak. 2009 yılında bu rakam 127 TL idi. Cadde, sokak ve parkları kurban kesim yeri olarak kullananlar ile kurban kesiminden sonra kan, atıklar ve iç organlarını sokak, cadde ve parklarda bırakanlara gerekli yasal yaptırımları uygulayacağız."

Hayvanları Koruma Kanunu'nda da kurban hizmetleri ile alakalı hükümler yer aldığını belirten Bircan, kurban edilecek hayvana eziyet edilmesi halinde, hayvanlara eziyet eden kişilere de ceza verileceğini hatırlattı.