Kadir Topbaş, Alman Sanayici Ve İş Adamlarına Hitap Etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk - Alman Ekonomi Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Vizeyi kaldırdığımız ülkelerle gelişen ilişkileri inceleyin, Türkiye'nin nasıl bir güç olduğunu bir kez daha göreceksiniz" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk - Alman Ekonomi Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Vizeyi kaldırdığımız ülkelerle gelişen ilişkileri inceleyin, Türkiye'nin nasıl bir güç olduğunu bir kez daha göreceksiniz" dedi.
Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası ile Köln Belediye Başkanı Jürgen Roters'in davetlisi olarak Köln'e giden başkan Topbaş ve beraberindeki heyet, aralarında Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rainhardt Freiherr Von Leoprechting ve Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Jurgen Roters'inde bulunduğu çok sayıda sanayici ve iş adamına hitap etti. Almanlara çağrıda bulunan Topbaş, "Vizeyi kaldırdığımız ülkelerle gelişen ilişkileri inceleyin, Türkiye'nin nasıl bir güç olduğunu bir kez daha göreceksiniz"
dedi.
"Türkler Alman ekonomisine ve sanayisine büyük katkı sağlıyorlar" diyen Topbaş, "İstanbul emek yoğunluğu olan şehir değil. Küresel kararların alındığı, kongrelerin, finansın ve modanın merkezi. 18 milyar avro yatırım yaptık. Bu yatırımın yüzde 55 ulaşım da kullanıldı. 1/100 bin planı yaptık. Rotasız gemiye hiçbir rüzgar yardim etmez. 14 departmanla planladık, rotamız belli. Sabah dünyanın bir yarısını öğleden sonra diğer yarısı ile temas imkanı sağlıyor" diye konuştu.
Uluslararası firmaların İstanbul'a yoğun ilgi gösterdiğini belirten Topbaş, "Siemens Mercedes firmaları ile çalışıyoruz. Grundig'i alan Arçelik var. El ele vererek her turlu ilişkinin temelini kurabiliriz. Bizim birimlerimiz bir araya gelerek çalışmaları yürütebilir. Köln-İstanbul Derneğini İstanbul'da kuracağız. Bilgi çağındayız. Bizim dünya barışına katkı verme sorumluluğumuz var. Aktif bir şekilde hareket etmeliyiz. Başbakanımız bu ilişkileri yerelde başlattı. Atina belediye başkanı Dimitri
Avromupolos ile Yunan-Türk barışının temelini attı. Vizelerin kaldırıldığı ülkelerle ilişkiler nasıl gelişiyor bir incelemenizi tavsiye ediyorum" dedi.
"Sayın Merkel İstanbul ziyaretinde bana İstanbul çok müthiş, siz de bir bölge başbakanı gibisiniz dedi" diyen Topbaş, "İstanbul Kültür ve Sanatın merkezi. Köln ile gelişen ilişkiler Türk-Alman ilişkilerini de geliştirecek. İstanbul'da 36 üniversite var. Geçenlerde Alman Üniversitesi'nin temelini Sayın Alman Cumhurbaşkanı ile birlikte attık" dedi.
Köln'de düzenlenen İstanbul Günleri kapsamında uygulamalı Sanat Müzesi'nde "Istanbul Fashion (İstanbul Modası)" adlı özel sergiyi gezecek olan Topbaş'ın, gezi sonrası Belediye Merkez Kütüphanesi'nde, İstanbul'dan ve İstanbul ile ilgili çocuk kitapları tanıtan "İstanbul Masalı" adlı serginin açılışına katılması bekleniyor.