İl Genel Meclisi Kabaceviz Şelaleri'ni Doğa Turizmine Kazandırmayı Hedefliyor

Samsun İl Genel Meclisi'nin, Kabaceviz Şelaleleri'ni doğa turizmine kazandırmayı hedeflediği belirtildi.

İl Genel Meclisi Kabaceviz Şelaleri'ni Doğa Turizmine Kazandırmayı Hedefliyor
Samsun'a 32 km uzaklıkta bulunan Kabaceviz Şelaleleri bölgenin görülmeye değer turizm alanlarından biri olarak gösteriliyor. Üç aşamalı şelale gezisi, treking, dağcılık, piknik ve foto safari için yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Yaklaşık 60 metre yüksekliğinde olan şelaleden akan suyun süzülüşü ise güzelliğe ayrı bir anlam katıyor. Bölgede tabiatı bozmamak için doğal güzelliklere yönelik herhangi bir fiziksel çalışma yapılmıyor.
İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, meclis üyeleri ve İl Özel İdare Ar-Ge Daire Başkanlığı yetkilileri ile birlikte Kabaceviz Şelaleleri'ni gezerek incelemelerde bulundu. Samsun'un Doğal güzellik bakımından şanslı bir il olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Karakurt, "Kabaceviz Şelaleleri bölgenin görülmeye değer turizm alanlarındandır. Geçen ay İl Genel Meclisi'nde şelalelerin yolunun yapılması kararını aldık. Buranın, gerekli alt yapı çalışmaları yapıldıktan sonra dağcılık ve doğa sporları ile uğraşan çok sayıda yerli ve yabancı turistin uğrak yerlerinden biri olacağını düşünüyorum" dedi.
Samsun'da keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda yer bulunduğunu kaydeden Karakurt, turizm alanlarının alt yapı sorunlarına ve tanıtımlarına önem verdiklerini sözlerine ekledi.