Hikmet Şahin, ölümünün birinci yıldönümünde anıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Hikmet Şahin, ölümünün birinci yılında memleketi Bursa'nın İnegöl ilçesinde Belediye tarafından Kültür Sarayı'n

Bursa Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Hikmet Şahin, ölümünün birinci yılında memleketi Bursa'nın İnegöl ilçesinde Belediye tarafından Kültür Sarayı'nda düzenlenen anma töreniyle anıldı.

İnegöl'de 1994 ile 2004 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan, 2004 ile 2009 yılları arasında ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bursa ve Bursalılara hizmet eden Şahin, 3 Kasım 2009 Salı günü Bursa'da kendisine ait ONEW mobilya mağazasında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. Eğitimci ve eski belediye başkanı Hikmet Şahin'i ölümünün birinci yılında İnegöllüler unutmadı.

Gecede Başkan Hikmet Şahin'in hayatını anlatan videolar izlenirken, ailesi ve katılanlar göz yaşlarına boğuldu.

Anma töreninde konuşan Belediye Başkanlığını devrettiği halefi İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Her şeyden önce bir öğretmendi. Belediye başkanlığının zirvesini yaşadı. Aynı zamanda iyi bir ağabeydi. Her ortamda İnegöl'ü anlatırdı. Şahin, çok yönlü bir idareci, iyi bir liderdi. Yaptığı işlerle, hayırseverliğiyle başarılı bir başkandı. Bursa'ya bir dönemde çok büyük hizmetler kazandırdı. Allah mekanını cennet eylesin" diyerek, Şahin'le olan hatıralarını anlattı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (İTSO) Başkanı Metin Anıl ise, "Benim rahmetli başkanımla, Türkiye'de sadece büyük metropollerde doğalgaz varken, büyük mücadeleler vererek, İnegöl'e, Organize Sanayi Bölgesi'ne doğalgazı getirmeyi başardık. Büyükşehir belediye başkanlığına aday oldu ve seçildi. Biz İnegöllüler olarak gururlandık, onurlandık. İnegöl dar geliyordu. Bursa'da büyük işler yağacağını biliyorduk. Bursa'da işe çok hızlı başladı, 5 yıl boyunca büyük işler yaptı, Bursa'ya çok büyük hizmetler verdi ki, Bursa siyasetinin de, Bursalıların da başı döndü." diye konuştu.

ÇOK VEFALI VE CÖMERT BİR İNSANDI

Rahmetli Başkanımız Hikmet Şahin'in ufak bir işle uğraştığını görmedim diyen AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, "15 sene boyunca beraber siyaset yaptık. Aynı yolda yürüdük. Halen öğrettiklerini uygulamaya çalışıyoruz. Girdiği her mücadeleyi kazanan biriydi. Hep büyük projelerin peşinde koşardı. Yaşadığı yere kalite getirmek için çok çabalar, işi bitirirdi. İlk iki senede büyük projeleri tamamlardı. Çok kararlı ve çok cesurdu. Acemler kavşağını kısa sürede bitirdi. Onun kararlılığı, inancı ve azmi olmasaydı Bursa'nın çevresi değişmezdi. Bursa turizmine de canlılık getirdi. Çok vefalı ve cömert bir insandı" diye konuştu.

Anma gecesine AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, meclis üyeleri, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, Muhtarlar Birilği Derneği Federasyonu Başkanı Bekir Kahyaoğlu, İTSO Başkanı Metin Anıl ile merhum Hikmet Şahin'in eşi Nermin Şahin ve çocukları ile akrabaları ve yakın dostları katıldı.