Giresun Üniversitesi'nde devir teslim töreni

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, "Bütün gücümle, bütün kapasitemle gayret ederek bu görevde kaldığım süre zarfında, bu ünivers

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, "Bütün gücümle, bütün kapasitemle gayret ederek bu görevde kaldığım süre zarfında, bu üniversiteyi, üniversitemizi iyi yerlere taşımayı yegane amaç edineceğim." dedi.

Can, Giresun Ünivesirtesi'nde yapılan devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, bugünden itibaren Giresun Üniversitesi Rektör Vekili olarak görev yapmaya başlayacağını söyledi. Zor bir görevi üstlendiğinin farkında olduğunu kaydeden Can,"Oldukça ağır bir yükün altına girdiğimi biliyorum. Rabbimden yolumu, işimi kolaylaştırmasını diliyorum. Bütün gücümle, bütün kapasitemle gayret ederek bu görevde kaldığım süre zarfında, bu üniversiteyi, üniversitemizi iyi yerlere taşımayı yegane amaç edineceğim." diye konuştu.

Giresun Üniversitesi'nin 4 yıllık bir mazisinin bulunduğunu belirten Can, Giresun Üniversitesi'nin birçok eksiğinin olduğunu, önceliğinin de bunları gidermek olacağını ifade eden Can, şöyle konuştu: "Bilindiği gibi üniversitemiz yeni kurulmuş bir üniversite. 4 yıllık mazisi olan yeni bir üniversite. Pek çok ekisiği var. Birinci önceliğim fiziki altyapı eksiklikleri giderebilmek, ne kadar yapabilirsek. Devletimizin, milletimizin sunduğu imkanlar çerçevesinde ne kadar yapabilirsek. Donanım eksikliklerini giderebilmek. İkinci önceliğim, belki birinci öncelikle aynı değerdede sayılabilir. Üniversitemizde sağlıklı, karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bir çalışma ortamını temin etmek. Verimli bir akedemik ortamı oluşturmak olacaktır."

Huzurun olmadığı yerde verimli bir akademik hayatın varlığından söz edilemeyeceğini ifade eden Can, "Yani huzur olacak, güven olacak, barış olacak ki, orda verimli bir akedemik hayat olacak. Hiç kimsenin özlük haklarıyla oynanmayacaktır. Zulum edilmeyecek, haksızlık edilmeyecek. Yapabildiğim kadar, gücümün yettiği kadar, dışlayıcı olmadan, ötekileştirmeden, kayırmacı tavır ve tutumlara girişmeden herkesi kucaklamaya çalışacağım. Geride koltuktan kalkdığımda hoş bir seda bırakmak istiyorum. Buradan ayrıldığım gün geride hoş bir anı bırakmak istiyorum. Bunun için bu göreve talip olmuştum. ve mevlam bu şekilde nasip etti." dedi.

Bir gazetecinin, Giresun Ünivritesi'nde kız öğrencilerin başörtüsü ile derse girebildiklerini hatırlatarak, bundan sonraki uygulamanın ne olacağına ilişkin bir sorusu üzerine Can, uygulamanın aynen devam edeceği yanıtını verdi.