Giresun Belediye Başkanı Aksu'dan Kurban Pazarına Ziyaret

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu,kurban pazarını gezerek incelemede bulundu.

Giresun Belediye Başkanı Aksu'dan Kurban Pazarına Ziyaret
Geçen seneye göre bu sene daha planlı ve sistemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Aksu burada yaptığı konuşmada, "Bu bölgede ekiplerimizle birlikte önce hafriyat kaldırma işlemi gerçekleştirdik. Burada hurda araçlar bulunuyordu, bölgedeki hurda araçları kaldırdık. Alanı belediyemize ait kepçe ve greyderler ile temizledik. Çamur olan bölgelere çakıllama çalışması yaptık. Mevcut 2 adet tuvaletin alt yapısını da tamamladık" dedi.
Daha sonra alanı koruma altına almak için tel çit ile çevirdiklerini de kaydeden Aksu, "Burada 120 tane 'çadır alanı' projelendirdik ve bu alanları tamamen şeffaf bir kura ile hayvan satıcılarına dağıttık. Çadırlarda ilaçlama yaparak, dezenfeksiyonunu sağladık. Alanımızın su bağlantısını gerçekleştirerek, alanın muhtelif yerlerine hayvan sahiplerinin kullanması için musluklar koyduk. Vatandaşlarımızın küçükbaş hayvanlarının kesiminde kullanması için bir de kesim yeri yaptık. Yine bölgede güzel bir ışıklandırma çalışması yaptık" diye konuştu.
Kurban kesim alanlarıyla ilgilide hazırlıkları tamamladıklarını belirten Aksu "Büyükbaş hayvan kestirecek vatandaşlarımız bayram süresince et kombinamızda hayvanlarını ücretsiz olarak kestirebilecekler. Yine 15 kişilik nöbetçi bir temizlik ekibi satış ve kesim yerlerinde hazırda bulunacak. Bu ekip poşet dağıtacak, kurban kesimlerinde, taşıma işlerinde, kısacası her konuda halkımıza yardımcı olacak. Teyyaredüzü kesim yerinde bir yıkama aracı ve 2 kişi hazırda bulunacak, Cinahmet bölgesinde 2 kişilik nöbetçi ekibimiz olacak. Bunların yanı sıra halkımızı bilinçlendirmek için de kurban alımında, kesiminde ve kesim sonrasında neler yapılacağı konusunda, bilgilendirici el broşürleri hazırladık. Birde halkımızın pazar yerinde kullanması için el havluları hazırladık. Tüm bunları pazar yerinde halkımıza dağıtacağız" şeklinde konuştu.
Çadır sahipleri ise bu yıl yapılan kurban pazarının her zamankinden daha farklı ve daha kullanışlı olduğunu belirterek Başkan Aksu'ya teşekkürlerini ilettiler.