Dezavantajlı Çocukların Fotoğraf Sergisi

Adana'da, Doğu ve Güneydoğu'dan göç edenlerin çoğunlukta yaşadığı bölgede bulunan okullarda eğitim gören 20 öğrenci, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı 'Genç Gözüyle Adana' projesi kapsamında polislerle birlikte kentin tarihi ve turistik bölgelerinde çektikleri fotoğrafları sergiyle tanıttı

Adana'da, Doğu ve Güneydoğu'dan göç edenlerin çoğunlukta yaşadığı bölgede bulunan okullarda eğitim gören 20 öğrenci, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı 'Genç Gözüyle Adana' projesi kapsamında polislerle birlikte kentin tarihi ve turistik bölgelerinde çektikleri fotoğrafları sergiyle tanıttı.
Kente göçle gelen ailelerin çocukları olan öğrenciler, İsviçre Konfederasyonu'nun finanse ettiği, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından yürütülen, S-UN Fonu tarafından da finanse edilen proje kapsamında çektikleri fotoğraflarla sergi açtı. 70 fotoğrafın izlenime sunulduğu sergide, öğrencilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri ile birlikte tarihi ve turistik yerlerde düzenledikleri gezide çektikleri fotoğraflar yer aldı. Adana Emniyet Müdürü
Mehmet Salih Kesmez, projeyle göçle gelen gençlerin kentsel yaşama uyumunu sağlamak, negatif oluşumlardan, suç ve suç ortamlarından korumak, topluma daha faydalı birey olmaları, gençler arasında sevgi, hoşgörü ve diyaloğun arttırılmasının amaçlandığını söyledi.
Sergiye katılan öğrencilerden Gülbahar Duman (17), polisleri tanıdıktan sonra onlara bakış açılarının değiştiğini belirterek, "Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Projeyi duyduktan sonra katılmak için çok uğraştım. Ama polislere karşı önyargılarım vardı. Karakolun, emniyet müdürlüğünün önünden geçmeye korkardık. Yaşanan olaylardan, silahlardan dolayı polislerden çekinirdik. Ama onları tanıdıktan sonra bütün düşüncelerimiz değişti. Onlar da bize anne babamız gibi şefkat gösterdi" dedi.
(FKE-CC-Y)