DEKDER'in istihdama yönelik hazırladığı proje kapsamında 90 kişi eğitilecek

Sivas Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği (DEKDER), işsizliğin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu Sivas'ta meslek edindirme kursu düzenleyecek.

Sivas Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği (DEKDER), işsizliğin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu Sivas'ta meslek edindirme kursu düzenleyecek. Meslek edindirme kursları ile işsizliğin azaltılması, firma ve işyerlerinin vasıflı genç eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

DEKDER tarafından genç istihdamın desteklenmesi için Avrupa Birliği'ne sunulan proje kabul edildi. 363 bin Euro tutarındaki proje, aynı zamanda Merkezi Finans ve İhale Birimi'nce de destekleniyor. DEKDER, Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı faaliyetleri kapsamında temel bilgisayar ve klavye, freehand, 3D max, photoshop, aftereffects, edius, konularında 90 kursiyere yaklaşık 6 ay boyunca kurs vererek meslek edindirecek. Kurs kayıtları 2011 yılı ocak ayında başlayacak ve şubat ayı sonuna kadar devam edecek. Kurs eğitim programı ise mart ayında başlayacak.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen ve Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı hakkında bilgi veren DEKDER Başkanı Elvan Cantemur, bilgisayar, montaj, girişimcilik ve kurgu programları hakkında 90 kişiye eğitim kurs vererek bu kişilerin meslek sahibi olmalarını, istihdam edilebilirliklerinin artırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Cantemur, "Hedef grup bilgisayar tasarımcılığı gibi son derece güzel bir meslek sahibi olacak. Yeni bilgi ve beceriler kazanacak. İstihdam imkânlarını araştırabilecek ve bulabilecek. Bir işe nasıl müracaat edebileceğini, başarılı bir mülakatın nasıl yapılacağını ve iş başvuruları için gereken dokümanları nasıl hazırlayacağını öğrenecek." dedi.

Cantemur, hedef kitleye bilgisayar ve bilgisayar tasarımcılığı mesleğiyle ilgili sertifika sahibi yaparak kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin en az yüzde 50'sine istihdam sağlayacaklarını dile getirdi.

DEKDER Başkanı Elvan Cantemur, Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı nihai amacının uzun vadede Sivas'taki işsizler ve bu işsizlerin aileleri ve kalifiye eleman ihtiyacı olan işletme sahiplerine katkı sağmak olduğunu kaydetti.

Cantemur 363 bin Avro tutarındaki proje maliyetinin yüzde 10'luk giderini dernek olarak kendilerinin karşılayacağını da sözlerine ekledi.

Bu arada proje koordinatörü Ali Şen de, projenin uygulama alanları hakkında slayt eşliğinde basın mensuplarına bilgi verdi.