Çiftçiler Birliği fiyat fark ödemesi desteğinin açıklanmasını bekliyor

Adana Çiftçiler Birliği 2. Başkanı Mutlu Doğru, üreticilerin maliyet hesabını doğru yapması için fiyat fark ödemesi desteği miktarlarının açıklanmasın

Adana Çiftçiler Birliği 2. Başkanı Mutlu Doğru, üreticilerin maliyet hesabını doğru yapması için fiyat fark ödemesi desteği miktarlarının açıklanmasını istedi.

Türkiye'de uygulanan tarım desteklemeleri içinde en önemli ve etkili yere sahip olan fiyat fark ödemesi desteği miktarlarının geçen yıl ekim öncesi açıklanmasının üreticinin ekim desenini belirlemesinde yararlı olduğunu belirten Doğru, "Bu yıl da üreticilerimizin maliyet hesabını doğru yaparak ekeceği ürüne karar vermesi açısından bu desteklerin yılbaşında açıklanmasını bekliyoruz." dedi.

Doğru, "Bu desteklerin erken açıklanması kadar, zamanında ödenmesi de finansman sıkıntısı içerisindeki çiftçilerimiz açısından önemlidir. Zira geç yapılan ödemeler çiftçimizin finansman faizine gitmekte, üretime yansımamaktadır. 2010 yılı hububat desteklerinin yeni ürün ekim döneminde ödenmeye başlanmış olması bayram öncesi üreticilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Aynı şekilde mısır, pamuk, soya, ayçiçeği gibi yazlık ürünlerin fiyat farklarının da ekim döneminden önce ödenmesi için bütçede gerekli hazırlıkların yapılması üreticilerimiz tarafından ümitle beklenmektedir." ifadesini kullandı.