Chp'li Gençler 'Sabaha Kadar Nöbeti' Sehven Söylemiş

CHP Gençlik Kolları Nazilli İlçe Başkanı Hamit Emrah Karakuş, tartışmalara neden olan saygı nöbetinde sarf ettiği 'Sabaha kadar nöbet tutacağız' ifadesini sehven söylediğini savunarak, "Ata'ya saygı sembolik ve süreli olarak düzenlenmiştir" dedi

Chp'li Gençler 'Sabaha Kadar Nöbeti' Sehven Söylemiş
CHP Gençlik Kolları Nazilli İlçe Başkanı Hamit Emrah Karakuş, tartışmalara neden olan saygı nöbetinde sarf ettiği 'Sabaha kadar nöbet tutacağız' ifadesini sehven söylediğini savunarak, "Ata'ya saygı sembolik ve süreli olarak düzenlenmiştir" dedi.
Bilindiği gibi; CHP Gençlik Kolları Nazilli İlçe Teşkilatı tarafından "Atatürk'ü Anma Günü" etkinlikleri kapsamında 09 Kasım akşamı Atatürk Anıtı önünde saygı nöbeti düzenlenmişti. Gençlik Kolları Başkanı tarafından sabaha kadar süreceği açıklanan nöbetin saat 23.45 sıralarında sonlandırılması ise "Basın gitti, nöbet bitti" şeklinde basın kuruluşlarına yansımıştı.
Yaşanan bu olayın ardından CHP Gençlik Kolları İlçe Başkanı Karakuş, "Gece 23.45'e kadar izin aldık' diyerek haberleri yalanlarken; CHP'li gençlerin sabaha kadar nöbet tutmak için kaymakamlık ve emniyete başvurduğu ancak kendilerine saat 03.00'e kadar resmi izin verildiği ortaya çıkmıştı.
Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen saygı nöbetinin ardından yaşanan tartışmalar nedeniyle yeni bir açıklama yapan Gençlik Kolları Başkanı Hamit Emrah Karakuş, "Ulu önder Atatürk'ün 72. ölüm yıldönümü nedeniyle Atatürk gençliğinin dimdik ayakta olduğunu ve eserlerinin yılmaz bekçisi olduğumuzu göstermek için 09 Kasım 2010 Salı günü saat 19.00'da Atatürk Anıtında saygı nöbetine başlanmıştır. Gençlik Kolları, İlçe Başkanı ve orada görevli polis arkadaşlarla sözlü olarak mutabakata vararak akşam 19.00'da başlayan nöbetini gece saat 23.45'de bitirme kararını almıştır. Şahsımın kameralara ve yazılı beyanlarıma da yansıyan 'Sabaha kadar nöbet tutacağız' ifadesi kayıtlardan da anlaşılacağı üzere saat 21.00 sıralarında söylenmiştir. Saygı nöbetinin 23.45'de bitirilmesi kararı daha sonra 22.00 sularında alınmış bir karardır. Ayrıca 'Sabaha kadar' sözü sehven söylenmiştir. Ata'ya saygı sembolik ve süreli olarak düzenlenmiştir. Basın mensupları 15-20 dakika durup gittikten sonra yaklaşık 3 saat daha Ata'ya saygı nöbeti sürdürülmüştür" diyerek, kendilerini savundu.
Nazilli kamuoyunda tartışmalara neden olan saygı nöbetinin ardından CHP Gençlik Kolları üyelerinin, kendilerini savunmak için yaptıkları savunma olayı farklı bir boyuta taşıdı. Açıklamada yer alan "Sabaha kadar nöbetteyiz' ifadesinin sehven söylendiğinin belirtilmesi ve nöbetin sembolik gerçekleştirildiğinin iddia edilmesi Nazilliler tarafından tepkiyle karşılandı.