Bolu Bağışçılar Vakfı, sağlık kurumuna devredilen binanın tadilatını yaptı

Bolu Bağışçılar Vakfı, İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne devredilen 2 katlı eski hizmet binasının tadilat ve onarımını yaptı. Bina

Bolu Bağışçılar Vakfı, İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne devredilen 2 katlı eski hizmet binasının tadilat ve onarımını yaptı. Bina, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nce kullanılacak. İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin hizmetlerini en iyi şartlarda sürdürebilmesi adına vakıfların desteklerinin unutulmayacak kadar önemli olduğunu belirtti. Dursun Koç, "Sorunlarını çözmeye yönelik girişimlere, bireylere ve sivil toplum kuruluşlarına maddi ve manevi destek sağlayan, sağlık, eğitim, sanat, kültür, çevre, kadın, gençlik, ve insan hakları gibi sosyal ve ekonomik alanlarda ilin kalkınmasına, imarına halkın her kesiminden katılım oluşturan Bolu Bağışçılar Vakfı'na ve ilimizdeki diğer hayırseverlere teşekkür ederiz." dedi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hakkında bilgiler veren Koç şöyle devam etti: "Yapılan çalışmalar sonucunda kronik psikotik hastalardan 681 kişiye ulaşıldı. Bu hastalardan 340'ı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nden hizmet almakta. 500 kişi gezici ekipler tarafından ziyaret edilerek merkeze davet edildi. 180 kişi bu ziyaretler sonucu merkeze başvurdu. Toplum Ruh Sağlığı Merkezine ulaşımın sağlanması için belediye ve sosyal hizmetlerle işbirliği yapılarak ulaşım güçlükleri ortadan kaldırıldı. Merkezde öğlen yemeği de veriliyor. Rehabilitasyon hizmetleri arasında psikoeğitim, aile eğitimi ve sosyal beceri eğitimi yanı sıra ilgi alanlarına göre ebru, resim, müzik, trikotaj, el sanatları konusunda uğraşı tedavilerinin yapıldığı üniteler mevcut. Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde 3 hemşire, 1 psikolog ve haftada bir poliklinik hizmeti veren psikiyatri uzmanı yer almakta. Bakanlığımız tarafından örnek model olarak uygulanan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'mizde çalışmalar gelişerek devam etmekte."