Belediye Başkanı Polat'tan Su Müjdesi

Bayburt'un uzun yıllardır en önemli sorunlarından birisi olan su problemi yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki çelik borularla yeniden yapılarak yıllar sonra çözüme kavuştu.

Belediye Başkanı Polat'tan Su Müjdesi
Belediye Başkanı H.Ali Polat konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "2009 Yerel seçiminin en önemli meselesi Bayburt'un su meselesiydi ama dikkat edilirse biz bu süreç içerisinde geçen yıl isale hattının ihalesini yaptık güzergahını değiştirdik kaynakla ilgili çalışmalar yaptık biz işin reklamında değiliz, Bayburt'un su işi 10 milyonluk bir iş belediyenin bir yıllık bütçesi kadar. Biz bunu şu anda yaptık bitirdik DSİ kanalı ile yaptırdık DSİ bu işi bize 30 yıl geri ödemeli olarak yaptı. Bu işin sahibi belli bu işi yaptıran belli Bayburt Belediyesi su isale işini yaptırıyor. Gerçekten temiz bir iş oldu her noktasında biz takip ettik işin kontrolörü Bayburt DSİ Şube Müdürlüğüydü, onlarda takip ettiler. Bütün imalatlar en iyi şekilde yapıldı 07 Kasım 2010 tarihi itibariyle Bayburt yeni hattan su almaya başladı" dedi.
Bayburt iki kaynaktan su aldığını anlatan Başkan Polat, "Bu konuda Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu'nun güzergah değiştirilmesinde çok katkısını gördüm kendisine gerçekten Bayburt adına teşekkür ediyorum. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, bu manada Bayburt'un gerçekten çok önemli bir meselesini çözmüş durumdayız. Bundan sonraki hedefimiz suyun kalitesini artırmak adına sertlik derecesi daha uygun olan ilave sularla şehri beslemek bu konuda da Helva köyünden bir kaynak bulduk bulduğumuz bu suyu masattan gelen suyla karıştırdığımız zaman şehrin suyun sertliği çözülmüş olacak" diye konuştu.