46 Yıl Önce Öğretmenlik Yaptığı Köyü Ziyaret Eden Öğretmen Duygulu Anlar Yaşadı

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Fıstıklıdağ köyünde 1962-1964 yıllarında öğretmen olarak görev yapan Gaziantep İl Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz'ın 68 yaşındaki babası Muhsin Yılmaz, aradan geçen 46 yıl sonra Fıstıklıdağ köyünü ziyaret etti

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Fıstıklıdağ köyünde 1962-1964 yıllarında öğretmen olarak görev yapan Gaziantep İl Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz'ın 68 yaşındaki babası Muhsin Yılmaz, aradan geçen 46 yıl sonra Fıstıklıdağ köyünü ziyaret etti.
Öğrencileriyle sohbet eden Yılmaz, derslerini sorup 'mutlaka okuyun' dedi. Muhsin Yılmaz'ı köy girişinde karşılayarak evlerine davet eden vatandaşlar, zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Ziyaretten memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, "Muhsin Hoca 46 yıl önceki zor ve olumsuz şartlarda köyümüzde 2 yıl öğretmenlik yaptı. O zamanki öğrencilerinden Fikret Doğan şimdi köy muhtarı oldu" dedi.
Köyden ayrılırken öğrencilerinin ve köylü vatandaşların yakınlığı ve sıcak ilgisinden duyduğu memnuniyeti anlatan emekli öğretmen Muhsin Yılmaz ise, "O yıllarda köylere öğretmenlerden başka devlet memuru gelmezdi. Devletin tek temsilcisi öğretmenlerdi. Köyün ve köylü vatandaşların her türlü sorunları ile biz ilgilenirdik. Şuanda tüm öğrencilerimle gurur duyuyorum" diye konuştu.