Yeşiller'den, Viyana Büyükelçisi Tezcan'a Destek

Viyana Büyükelçisi Kadri Ecved Tezcan'ın, günlük Die Presse adlı gazeteye verdiği demecin yankıları devam ediyor

Viyana Büyükelçisi Kadri Ecved Tezcan'ın, günlük Die Presse adlı gazeteye verdiği demecin yankıları devam ediyor. Avusturya Millet Meclisi'nde ilk ve tek Türk kökenli milletvekilli olarak görev yapan Alev Korun konuyla ilgili olarak, "Yeşiller olarak resmen davet edeceğiz. Parlamentoda kamuya açık bir tartışma programı yapmak istiyoruz" dedi.

"ELÇİ BİRÇOK KONUDA DOĞRULARI SÖYLEDİ"
Alev Korun, "Büyükelçinin söylediklerinin içinde birçok şey doğru. Eğer Türkler burada yaşıyorlarsa buranın kurallarına uymalı, Almanca öğrenmeliler. Çocuklarımızı zorla evlendirmeyelim. Bunları hiç kimse tasvip etmiyor gibi. Bir gettolaşma durumu var gibi. Bunlar birçok kişinin katıldığı, biz Yeşillerin de katıldığı noktalar. Ama bunun yanında maalesef biraz çok genellemeye kaçan, Avusturyalılara karşı, Avusturyalıları çok genelleyen bazı sözlerde de bulunmuş. Tabii bu çok genel bir suçlama.
Avusturya'nın nüfusu 8.1 Milyon. Yani bu kadar insana 'Siz başka kültürlerle hiç ilgilenmiyorsunuz' diye bir atıfta bulunmak birçok insanı kızdırmış durumda" diye konuştu.

"ELÇİYİ MECLİS'E DAVET ETTİK"
Büyükelçinin açıklamalarının diplomasiye uymayabileceğini ifade eden Korun, "Bir diplomatın bulunduğu ülkenin bakanları hakkında fikir beyan etmesi hiçbir zaman beklenmez. Ama önemli noktalara dokunduğu yerde konuşulması gerekli. Bunun için biz Yeşiller olarak basın yoluyla da açıkladık ve resmen de davet edeceğiz. Parlamentoda kamuya açık bir tartışma programı yapmak istiyoruz. Buraya büyükelçi de gelsin. Ve bu parmak bastığı sorunlar hakkında dil sorunu, uyum gibi bunların hepsini oturup konuşalım.
Diğer parti temsilcileri hatta sivil toplum temsilcilerinin de görüşlerini alalım istiyoruz" şeklinde konuştu.