Tarsus Belediyesi mükemmellikte yetkinlik belgesi aldı

Türkiye'de 4 yıldızlı "EFQM-Mükemmellikte Yetkinlik" belgesi alan tek belediye Mersin'in Tarsus ilçe belediyesi oldu. Tarsus Belediyesi'ne Avrupa Kali

Türkiye'de 4 yıldızlı "EFQM-Mükemmellikte Yetkinlik" belgesi alan tek belediye Mersin'in Tarsus ilçe belediyesi oldu. Tarsus Belediyesi'ne Avrupa Kalite Vakfı tarafından İstanbul'da düzenlenen törenle 'Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi' verildi. Kalite Derneği'nin İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi salonunda yapılan 19. Kalite kongresi katılımcıların büyük ilgisi ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını Ulusal Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Günün anlam ve önemine ilişkin bir açıklama yapan Durman, kalitenin önemini anlatarak, kalitenin geliştirilmesi için kurum ve kuruluşları ile büyük bir mücadele verdiklerini belirterek, kalite kültürünün yayılması için çok çalışacaklarını söyledi. Ulusal Kalite ödülü sürecinde 10 yıl gönüllü görev yapan değerlendiricilere Ulusal Kalite Yürütme Kururlu Başkanı Prof Dr. Mehmet Durman tarafından plaket verildi. 2009'de 'EFQM-Mükemmellikte Kararlılık' belgesini aldıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 'Mükemmellikte Yetkinlik' belgesi almak için başlattıkları çalışmaların başarıyla sonuçlandığını söyledi.

Başkan Kocamaz, "Türkiye'deki 3 bin belediye içinde, belgeyi alan dördüncü belediyeyiz. Türkiye'de bir çok sivil inisiyatif ve müessese varken, her yerleşim biriminde kamuyla ilgili hizmet birimleri varken, Tarsus Belediyesi'nin böyle bir belge alabilmiş olması, gerçekten takdir edilmesi gerekir. İnşallah Tarsus'un ve belediyemizin bu tür faaliyetlerde mutluluğu bundan sonrada devam eder." dedi. Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a belgesini Kalite Derneği Yönetim Kurulu üyesi Emin Direkçi verdi.