Vakfıkebir'de Mustafa Kemal Atatürk, sevdiği şarkılarla anıldı

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72. yılında sevdiği şarkılar okundu.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gaz

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72. yılında sevdiği şarkılar okundu.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 72 yılı anma etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saat 09.05'te şehir merkezinde çalan sirenin ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunum töreninin ardından program Sabri Bahadır Kültür Merkezi'nde devam etti. Vakfıkebir Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Necip Yıldırım, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında, "10 Kasım'lar aslında yas günleri değildir. Atatürk'ü anma ve bir o kadar da onu anlamaya çalışma günleridir. Bugüne kadar Atatürk'ü anma adına çok şey yapıldı ama kanımca anlamak adına yapılanlar biraz eksik kaldı. Açıkça ifade etmem gerekir ki Atatürk'ü anlamak; her şeyden önce Türk tarihini anlamak, bilmek çabasıdır. Dörtnala gelip uzak Asya' dan Akdeniz' e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket, Oğuz Kağan'dan Alp Arslan'a, Ertuğrul Gazi'den Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ulaşan bir tarih, vatan, millet, mâzî ve âtî ülküsünün tecelligâhıdır." dedi.

Daha sonra Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk Oratoryosu seslendirildi. Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Mehmet Emin Kalaycı ve öğrencileri tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve şiirler okundu. Öğrencilerin günün anlamına binaen okuduğu şiirlerde ise Vakfıkebir Anadolu Lisesi' nden Sevda Taç' ın okuduğu Atatük' ü Duymak adlı şiiri izlemeye gelenler tarafından duygulu anlar yaşandı.

Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Hayri Birinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Sağlam, Cumhuriyet Başsavcısı Halil Türkmen, Emniyet Müdürü Serdar Hatipoğlu, Vakfıkebir İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.