Yıldız Hoca kabri başında anıldı

Ordu'nun yetiştirdiği bilim adamları arasında yer alan Prof. Dr. Mehmet Çavuşoğlu, kabri başında bir grup bilim adamı, gazeteci ve ailesi tarafından a

Ordu'nun yetiştirdiği bilim adamları arasında yer alan Prof. Dr. Mehmet Çavuşoğlu, kabri başında bir grup bilim adamı, gazeteci ve ailesi tarafından anıldı.

Ordu'nun yetiştirdiği en önemli bilim insanları arasında yer alan ve 'Çavuşoğlu Hoca' ya da doğduğu saatte gökyüzünde tek bir yıldız olması sebebiyle göbek adının Yıldız olması nedeniyle 'Yıldız Hoca' olarak anılan Prof. Dr. Mehmet Çavuşoğlu, vefatının 23. yılında kabri başında anıldı. Divan Edebiyatı alanında Türkiye'de Ali Nihat Tarlan'dan sonraki isim olarak gösterilen Çavuşoğlu Hoca 1987 yılında Balıkesir Susurluk'ta kendisinin kullandığı araç ile yaptığı kaza sonucu 52 yaşında ebedi aleme geçmişti.

Çavuşoğlu Hoca arkasında Divan Edebiyatı olanında pek çok çalışma bırakırken, Türkiye'de ilk kez bilgisayarı bu alanda kullanan bilim insanı olarak da tarihe geçti. Diğer taraftan Çavuşoğlu Hoca'nın şiirlerinin yanı sıra Ulubatlı Hasan Destanı adıyla bir de destanı bulunuyor.

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Fen Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Okmuş, Prof. Dr. Mehmet Çavuşoğlu'nun yalnızca Ordu için değil Türkiye için bir değer olduğunu söyledi. Hocanın hala alanında aşılmamış çalışmalara sahip bulunduğunu aktaran Yrd. Doç. Dr. Okmuş, "İleriki zamanlara dönük bizim de kendisi ile ilgili bazı çalışmalar yapma gibi bir arzumuz var. Dilerim buna fırsat ve zaman bulabiliriz." dedi.

Anma etkinliğinde Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Fen Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Okmuş, gazeteci-şair Nuri Kahraman'ın yanı sıra Çavşoğlu Hoca'nın kardeşleri Prof. Dr. Ali Çavuşoğlu, Fatma Yılmaz ile sevenleri katıldı.