Osmangazi Judoda Dünya Üçüncüsü

Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcusu Tuğba Zehir, Fas Agadir'de düzenlenen Gençler Dünya Judo Şampiyonası'nda Türkiye'ye ve Bursa'ya bronz madalya kazandırarak önemli bir başarıya imza attı.

Osmangazi Judoda Dünya Üçüncüsü
22-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada 78 ülkeden toplam 596 sporcu mücadele etti. Şampiyonada Türkiye 3 bronz madalya alırken, Osmangazi Belediyesporlu Tuğba Zehir, judoda 52 kiloda bronz madalyaya uzandı. İngiliz ve Avusturyalı rakiplerini yenen Tuğba, Rus rakibini de devirerek üçüncülük maçına kadar yükseldi. Zehir, müsabakada son iki yılın Avrupa şampiyonu ve son dünya şampiyonu olan Kosovalı Maylinda Kelmendi'yi kısa sürede ippon puanıyla yenip üçüncü oldu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, oyunculara madalya ve çiçek vererek tebrik etti. Dündar, iki sporcunun göstermiş olduğu başarıdan gurur duyduğunu ifade ederek, ''Bu başarı, çok çalışmakla kazanıldı. Alt yapı olarak spora her türlü imkanı sağlıyoruz. Uluslararası zeminde başarı çıtasının daha da yukarı çıkacağını ümit ediyorum. Bunu sizin gözlerinizden okuyorum. İnşallah bu başarılar devam eder'' dedi.
Tuğba Zehir ise, ''Günde üç idman yapıyoruz. Sürekli milli takım kamplarındayız. Çok iyi imkanlarımız var. Şampiyonluk bekliyordum, üçüncülüğe pek sevinemedim Ama kürsüye çıktığım için yine de mutluyum'' diye konuştu.
Tuğba Zehir ve Şeyda Bayram, 19-21 Kasım tarihlerinde Bosna Hersek'te yapılacak 23 yaş altı Avrupa Şampiyonası'na da katılacak.