Hatay Avrupa Miras Günleri etkinliğine hazırlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2007 yılından bu yana Türkiye'nin çeşitli yerlerinde düzenlediği "Avrupa Miras Günleri" etkinliği, Hatay Valiliği ve An

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2007 yılından bu yana Türkiye'nin çeşitli yerlerinde düzenlediği "Avrupa Miras Günleri" etkinliği, Hatay Valiliği ve Antakya Belediyesi'nin ev sahipliğinde 6-7 Kasım'da Antakya'da gerçekleştirilecek.

Alınan bilgiye göre Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılması beklenen etkinlik bundan önce Safranbolu, Ayaş-Sapanca, Kütahya ve İstanbul gibi tarihi ve kültürel zenginliği üst seviyede olan merkezlerde gerçekleştirilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü, Hatay Valiliği ve Antakya Belediyesi'nin ortaklaşa hareket ettiği etkinliğin 5. toplantısı 6-7 Kasım günlerinde Ottoman Palace Otel'de düzenlenecek.

"Avrupa Miras Günleri Hatay Etkinliklerine" Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı uzman ve bürokratlar, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Avrupa Konseyi Türkiye Temsilciliği, Adana Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu, Adana Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü yetkilileri, Unesco Türkiye Milli Komisyon Yetkilileri, Tursab, Icomos ve Çekül Vakfı yöneticileri, Tarihi Kentler Birliği ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Kütahya, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Safranbolu belediye başkanları, TMMOB Adana Mimarlar ve Şehir Plancıları Derneği yetkililerinin katılması bekleniyor.