Gümüşhane'de Kurban Satış Pazarı Hazırlanıyor

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Gümüşhane Belediyesi tarafında kurbanlık hayvan satış yeri olarak belirlenen mezbaha yanındaki alanın kullanıma hazır hale getirilmesi için çalışmalar hızlandırıldı.

Gümüşhane'de Kurban Satış Pazarı Hazırlanıyor
Son 10 yıldır hayvan satış yeri olarak kullanılan alanın zemininin çamur ve toz olmaması için düzenleme ve mıcır serimi yapılıyor. Alanın aydınlatılması için aydınlatma lambaları ve vatandaşların kullanımı için tuvaletler kullanıma hazır hale getiriliyor.
Hayvan satışı yapmak isteyenlerin Belediye Zabıta Müdürlüğüne müracaat ederek belgelerini ibraz etmeleri şartıyla kendilerine gösterilen bölümde gerekli çalışmaları yapabileceklerini belirten Zabıta Müdürü Sebahattin Şeker, kurbanlık hayvan satış yerinin belirlenen alan dışında yapılmasının yasak olduğunu belirtti.
Burada satışa sunulacak hayvanların mutlaka kulak küpeli ve sağlık raporlu olması gerektiğinin altını çizen Şeker, küpesiz hayvanların satışına müsaade edilmeyeceğini dile getirdi.
Şeker konuyla alakalı şu açıklamayı yaptı:
"Bu sene de geçmiş yıllarda olduğu gibi kurbanlık satış yeri olarak Özcan mahallesinde bulunan belediye mezbahasının yan tarafında hazırlanan alan kullanılacaktır. Bu alan ana yol dışında olması nedeniyle kontrolü daha kolay olmaktadır. Buranın dışında kurban satışı yapacaklara müsaade edilemeyecektir. Ayrıca satışa getirilecek hayvanların mutlaka veteriner sağlık raporu yada menşei şehadet namesi ve küpesi olması zorunludur. Küpesi bulunmayan hayvanlara kaçak hayvan muamelesi yapılacaktır."