El Al'ın Amerikalı bilim kadınına çirkin muamelesi isim benzerliğindenmiş

İsrail Havayolları El Al uçağına binmek üzereyken uçağın güvenlik personeli tarafından güvenlik araması gerekçesiyle çirkin muameleye maruz bırakılan

İsrail Havayolları El Al uçağına binmek üzereyken uçağın güvenlik personeli tarafından güvenlik araması gerekçesiyle çirkin muameleye maruz bırakılan Amerikalı bilim kadınının suçunun isim benzerli olduğu ortaya çıktı.

Haaretz gazetesinin ulaştığı bilgilere göre, Indiana Üniversitesi beyin uzmanı Heather Bradshaw'un İran ve Pakistanlı sürgünler için çalışan bir aktivistle aynı ismi taşıdığı, bu yüzden kötü muameleye maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

Bradshaw için El Al yönetimine şikayette bulunan İsrailli akademisyenler, Amerikalı bilim kadınına şüpheli muamelesi yapıldığını, hatta elbiselerinin çıkartıldığını duyurdu.

Şikayet mektubunda akademisyenler Bradshaw'ın ziyaret gerekçesi de dahil olmak üzere tüm belgelerini göstermesine rağmen kötü muameleye maruz bırakıldığını vurguladı.

Arama gerekçesiyle 50 dakika süren arama sırasında Bradshaw'ın özel eşyalarının alındığı, hatta valizini yanına almasına bile izin verilmediği de açıklandı.

İsrail'e yapılan ziyaretler sırasında 20'li yaşlardaki güvenlik elemanları muhataplarının yaşına, statüsüne ve hatta ziyaret gerekçesine bile bakmadan zaman zaman kötü muamelede bulunabiliyor, hatta tahkir derecesinde sorular sorabiliyor.