Alaşehir'de Yağlı Güreş Turnuvası

Alaşehir'e bağlı Osmaniye köyünde muhtarlık tarafından düzenlenen bölgenin ve sezonun son yağlı güreş turnuvasının galibi Salihli bölgesinde Ever Erişti oldu.

Alaşehir'de Yağlı Güreş Turnuvası
Alaşehir Stadyumu'nda yapılan turnuvada bireysel ve takım olarak; Antalya, Ordu, İzmir, Manisa, Turgutlu, Kula, Akhisar, Salihli ve Balıkesir bölgeden 96 güreşçi yer aldı. Şenlik hasında başlayan turnuvanın güreş ağalığını Alaşehir esnaflarından Mesut Yıldırım aldı. Güreşlere Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, Alaşehir ve çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda seyirci katıldı. Maçları Yağlı Güreş Federasyon Görevlisi Tevfik Korkmaz Başhakem Hamza Dalkın nezaretinde 2 kule ve 6 meydan hakemi yönetti. Turnuvadaki minikler kategorisinde güreşen minik güreşçilerin maçları büyük ağabeylerinin maçlarını aratmazken, seyircilerden de büyük alkış ve tezahürat topladılar. Turnuvada Baş kategorisinde yarı finale Samsun bölgesinden Fatih Atlı, Ordu bölgesinden Mükerrem Kıyı ve Salihli bölgesinden Yüksel Kalay ile Enver Erişti kaldılar. Final Salihli'den Enver Eriş ve Yüksel Kalay arasında yapıldı. Heyecan dolu bir güreş çıkaran Enver Erişti takım arkadaşı Yüksel kalay'ı tuşla yenerek şampiyon oldu. Erişti, ''Turnuvaya uzun zamandır hazırlanıyordum. Rakiplerim de oldukça güçlüydü. Yine de ben moralimi ve motivasyonumu yüksek tutarak rakiplerimi yendim ve şampiyon oldum. Hedefim ileride daha iyi maçlar çıkarıp her yağlı güreşçinin ilk hedefi olan Kırkpınar şampiyonu olmak.''dedi.
Turnuvayı düzenleyen Osmaniye Köyü Muhtarı Ramazan Karademir, "Bu turnuvayı biz hem köyümüzün inşaat halindeki camisine bir katkı hem de ata sporumuz olan yağlı güreşlere gençlerimizin ilgisini artırmak için düzenledik. Organizasyonda bize yardımcı olan eski milli güreşçimiz Ömer Sarı'ya çok teşekkür ediyorum." dedi.