4 milyon dolarlık hırsızlı olayını, polis sarhoş taklidi yaparak çözdü

Bursa'da bir tekstil fabrikasının çelik kasasından 4 milyon dolar çalan şahıslar, sarhoş taklidi yapan polislerin başarılı operasyonu sonucu yakalandı

Bursa'da bir tekstil fabrikasının çelik kasasından 4 milyon dolar çalan şahıslar, sarhoş taklidi yapan polislerin başarılı operasyonu sonucu yakalandı. Hırsızların, kasada balyalarla paraları görünce şok yaşadığı ve birbirlerini tokatladıkları ortaya çıktı.

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Ali Osman Sönmez Caddesi üzerindeki S.S.'ye ait tekstil fabrikasında önceki gece saat 02.00 sıralarında hırsızlık meydana geldi. Çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan Alparslan Gökhan D. (20) E.D. (17) ve M.K. (25) hırsızlık amacıyla fabrikaya geldi. M.K. kullandığı araçtan çıkıp gözcülük yaparken Alparslan Gökhan D. ile E.D. fabrikanın arka bahçesinde bulunan 5 metrelik istinat duvarından atlayıp depo bölümünden fabrikanın yönetim katına geçti.

Çekmeceleri karıştıran zanlı, çelik kasanın anahtarını buldu. Televizyon dolabının içinde gizlenen kasaya ulaşan şahıs, kasayı açtığında 4 milyon dolarla karşılaştı. Büyük bir şaşkınlık yaşayan hırsızlar, girdikleri şoktan bir birlerini tokatlayarak çıktı.

Kasadaki paralardan bir milyon 500 bin dolarını, odada buldukları poşetlere dolduran hırsızlar, bunu dışarıya çıkıp fabrikanın 200 metre ilerisinde bulunan zeytin ağaçlarının altına gömdü. Paranın geri kalanını almak için gözcülük yapan M.K.'yı da yanlarına alan hırsızlar tekrar içeri girdi. Kasada kalan 2 milyon 500 bir doları da yanlarına alan şahıslar, Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'nde parayı paylaştı.

Çalışanların ihbarı ile olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 30 kişilik ekiple hırsızların girdikleri yerde arama yaptı. Hırsızların istinat duvarından atladıkları sırada yere 10 bin dolar düşürdüğünü fark eden polisler, bölgede ayak izlerini takip ederek zeytinliğe ulaştı. Burada iki ayrı poşet içerisinde yaklaşık 1 milyon 500 bin doları toprağa gömülmüş halde bulan polisler, pusu kurup beklemeye karar verdi. Polisler eski bir araç içinde kendilerini alkol alan kişiler gibi gösterip ellerinde boş bira şişeleriyle nöbet tuttu.

Gece saat 22.00 sıralarında E.D. ve yanında bulunan 3 arkadaşı ellerinde tekerlekli bavul ile gelip toprağı kazmaya başladıkları esnada gözaltına alındılar. Emniyette sorgulanan E.D., arkadaşlarının olaydan haberdar olmadığını soygunu kendisi, 2 ay önce hırsızlık suçundan yattığı cezaevinden tahliye olan Alparslan Gökhan D. ve M.K. ile birlikte yaptıklarını itiraf etti. E.D., işyerine bilgisayar çalmak için girdiklerini, çelik kasayı açtıklarında şok geçirip birbirlerini tokatladıklarını söyledi.

Polis, E.D.'nin ifadesinden yola çıkarak adresini tespit ettiği Alparslan Gökhan D.'yi evinde uyurken yakaladı. 800 bin dolar ile kaçan M.K. ise aranıyor. Ele geçirilen 3 milyon 200 bin dolar, fabrika sahibine iade edildi.