Uzmanlık sınavını kazanan 112'de görevli doktor için veda yemeği verildi

Sakarya'da 7 yıldır görev yaptığı 112 Hızır Acil'den uzmanlık sınavını kazanarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anab

Sakarya'da 7 yıldır görev yaptığı 112 Hızır Acil'den uzmanlık sınavını kazanarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'na asistan olarak atanan Dr. Esman Yıldızlı için veda yemeği düzenlendi.

2003 yılında Harmanlık Acil Yardım İstasyonu'nda göreve başlayan daha sonra Serdivan ilçesindeki istasyona atanan Yıldızlı, Tıpta Uzmanlık Sınavı(TUS)'nı kazanarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'na asistan olarak atandı. 112 Hızır Acil'deki görevinden ayrılan Dr. Yıldızlı için mesai arkadaşları görev yaptığı istasyonda veda yemeği düzenledi.

Yemeğe Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, 112 Hızır Acil Servisi Başhekimi Fatih Şahin, eski başhekim Çetin Özen, Yıldızlı'nın doktor arkadaşları, yakınları, Hızır Acil istasyonlarında görevli sağlık memuru, acil tıp teknisyeni, paramedik ve şoförler katıldı. Yıldızlı, yemeğe katılan mesai arkadaşlarıyla tek tek ilgilendi, birlikte fotoğraf çektirdi. Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da Yıldızlı'ya teşekkür plaketi verdi.

Sağlık Müdürü Bektaş ise uzun yıllar 112 acilde hizmet veren Yıldızlı'nın özverili ve çalışkan bir doktor olduğunu ifade etti. Yıldızlı'nın üniversitede asistanlığı kazanmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Bektaş, "Aynı zamanda aramızdan ayrıldığı için burukluk yaşıyoruz. Kendisi çok başarılı bir doktor. Bundan sonraki meslek hayatında başarılarının devamını diliyorum." dedi.

112 personelinin önemli bir sağlık görevini yerine getirdiğini kaydeden Bektaş, şunları söyledi: "Acil vakalarda olumsuz koşullara rağmen özverili bir şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Hayat kurtarıyorlar. İnsanların zor zamanlarında yanlarında oluyorlar."

2008 Ağustos ayında evde doğum sancısı tutan bir kadına doğum yaptıran Dr. Esman Yıldızlı, Sağlık Müdürlüğü'nden takdirname almıştı.