Siyasi Partiler Yasası'nı değiştirelim

CHP; Ak Parti ve MHP'nin zaman zaman gerçekleştirdiği milletvekili kampı uygulamasını Abant'ta başlattı. ...


CHP; Ak Parti ve MHP'nin zaman zaman gerçekleştirdiği milletvekili kampı uygulamasını Abant'ta başlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim startını verirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yeni bir öneri getirdi. Kılıçdaroğlu, "Demokratsanız gelin Siyasi Partiler Yasası'nı beraber değiştirelim" dedi.
CHP milletvekilleri yıllar sonra dün ilk kez bir kampta buluştu. Büyük Abant Otel'de yapılan toplantıya 101 sandalyesi bulunan CHP'den 91 milletvekili ve MYK üyeleri katıldı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın katılmadığı toplantıda açış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:

SİYASİ PARTİLER YASASI'NI DEĞİŞTİRELİM: Başbakan sürekli demokrat olduğunu söylüyor, eğer gerçekten samimiyse gelsinler 12 Eylül rejiminin getirdiği Siyasi Partiler Yasası'nı da değiştirelim. Gerçek anlamda demokrasinin yürüdüğü bir siyasal parti anlayışını ülkeye egemen kılalım. Demokrasi, özgürlük, hak ve adalet diyorsanız kapımız sonuna kadar açık. Bir insan verdiği sözün arkasında durur. Neyse verdiğiniz söz; anayasa değişikliği midir? Hayhay gelin değiştirelim. Özgürlük mü gelin, demokrasi mi hayhay buyurun gelin. 

GENÇLERDEN KORKMAYIN: Gençlerden korkmayacaksınız, enerjisinden yararlanacaksınız. Biz yeri geliyor AB'ye 'Avrupa'nın en güçlü ülkesi olacağız, bizde gençlik çok güçlü' diyoruz. Bununla övünüyoruz, ama gencimiz bir şey söylediği zamanda konuşmaması için baskı yapıyoruz. Ama bir şey söylüyoruz doğru, bir şey yapıyoruz yanlış. 

BAŞBAKANLIK YOLUNU CHP AÇTI, UNUTMA: CHP öteden beri bu ülkeye demokrasiyi getiren siyasi partidir. Başbakan unutmasın ona başbakanlık yolunu açan da biziz. Demokrasi nerede varsa CHP de orada vardır. Bize kimse özgürlük, demokrasi dersi vermesin. O dersi vermeye kalkanlar önce dönüp kendilerine, neler yaptıklarına baksınlar. Baskılardan yana değiliz. 

YENİ PROJELER AÇIKLAYACAĞIZ: 2011 seçimlerine kararlı ve tutarlı hazırlanacağız, söylem birliğimizi geliştireceğiz. Çok güzel projelerimiz hazırlanıyor, yakında açıklayacağız. Sadece ülke içi değil her bir il için özel çalışmalar yapılıyor. Milletvekili adaylarımız liste açıklandıktan sonra illeriyle ilgili hiçbir partinin elinde olmayan bilgileri ellerinin altında görecektir.

Türban raporunu görmedim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin hazırlıklarını yürüttüğü türban raporunda son aşama gelindiği ve hazırlanan taslağın kendisine sunulduğu haberi üzerine, henüz bir rapor görmediğini söyledi. CHP Sözcüsü Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ise ortada bir rapor olmadığını, ancak Kılıçdaroğlu'na bir rapor verilip verilmediğini bilmediğini belirtti.
Okay türbanla ilgili olarak MYK'ya bir raporun sunulup sunulmadığı sorusu üzerine şöyle konuştu:
"MYK'ya ne böyle bir taslak, ne böyle bir rapor sunuldu. Bu, MYK toplantısından sonra basına yapmış olduğum açıklamanın, basın tarafından rapor olarak algılanmasıdır. Ortada bir rapor yok. Sayın Genel Başkan'a böyle bir çalışmanın aksettirilip edilmediğini bilemem. Ancak, MYK'da böyle bir rapor taslağı üzerinde çalışma söz konusu değil."

Baykal ve Baytok yok
CHP'nin kampına eski Genel Başkan Deniz Baykal, özel bir işi nedeniyle katılamayacağını bildirerek gelmedi. Ankara Milletvekili Nesrin Baytok da, mazeret bildirmeksizin kampa katılmazken, İstanbul Milletvekili Bayram Meral ise kardeşinin ameliyatı nedeniyle gelemeyeceğini bildirdi. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde İstanbul'daki bir toplantıya katıldığı için kampa gelemediği belirtildi.