Belediye görevlisi tahliye ettiği lağım suyunu caddeye boşalttı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Belediye vidanjör görevlisinin patlayan lağım borularından çıkan pis suyu sokağa boşaltması mahalle halkının tepkisini ç

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Belediye vidanjör görevlisinin patlayan lağım borularından çıkan pis suyu sokağa boşaltması mahalle halkının tepkisini çekti. Vatandaşlar uyarılara rağmen görevlinin lağım sularını yola boşaltmasını cep telefonları ile görüntüledi.

Ereğli'ye bağlı Kavaklık Mahallesi Halkapınar sokakta tıkanan gider için vatandaşlar Belediye ekiplerine haber verdi. Söz konusu adrese gelen ekipler, giderin tıkandığı noktayı tespit ederek kazı çalışmaları başlattı. Ancak yapılan kazı esnasında atık su boruları patladı. Bunun üzerine dışarıya akan lağım sularını temizlemek için olay yerine vidanjör çağrıldı. Çalışmanın yapıldığı noktaya gelen vidanjör görevlisi, lağım suyunu tahliye etmeye başladı. Çektiği lağım suyunu dere yerine yola boşaltan görevliye mahalle halkı tepki gösterdi.

MAHALLE HALKI: UYARDIK, YİNE DE BİZİ DİNLEMEDİ

Mahalle sakinlerinden Yüksel Malkoçoğlu, vidanjör görevlisini uyardıklarını ancak görevlinin kendilerine "Yapacak bir şey yok" cevabını verdiğini ileri sürdü.

Malkoçoğlu, "Buradaki çalışmada fazla yapılan kazı nedeni ile boruları patlattılar. Patlama sonrasında mahallede etrafa kötü bir yayıldı. Çocuk parkında oynayan çocukların hemen yanında yapılan bu uygulamada diğer mahalle halkı da bu suyun içinden geçti. Vidanjör görevlisinin çıkan lağım suyunu dereye boşaltmak yerine neden buraya boşalttığını anlamadım. Burada yaşayanların yaşadığı bu olay hiç de doğru değil." dedi.

Yapılan çalışmanın tamamlanmasının ardından mahalleden ayrılan Belediye ekiplerinin temizlik çalışmasını yapmadıkları iddia edildi.