Odabaşı: Mehmet Ali Erbil cahilce bir tutum sergilemiştir

Canlı bağlantı anında ekranın kararması üzerine, "Onlar mum söndü mü oynuyorlar?" diyen şovmen Mehmet Ali Erbil'e Hacı Bektaşveli Anadolu Kültür Vakfı

Canlı bağlantı anında ekranın kararması üzerine, "Onlar mum söndü mü oynuyorlar?" diyen şovmen Mehmet Ali Erbil'e Hacı Bektaşveli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şube Başkanlığı da tepki gösterdi. Hacı Bektaşveli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şube Başkanı Bahadır Odabaşı, "Mumsöndü sözünün ne anlama geldiğini hem biz Aleviler, hem de Mehmet Ali Erbil iyi biliyor." dedi.

Bu zihniyeti iyi tanıdıklarını ifade eden Odabaşı, "Her türlü ahlaksızlığı, hokkabazlığı reyting uğruna meslek edinen bu zavallılar, kardeşlik duygularımızı zaafa uğratıyorlar. Böylece kin ve nefret yayıyorlar. Mehmet Ali Erbil bu durumda cahilce bir tutum sergilemiştir. Eğer bu konuda ben cahilim, halt ettim, boyumdan büyük bir laf ettim. Suç benim değil, çocukluğumda babam Sadettin bana böyle öğretmişti desin. Ya da ekranı bırakıp Kıbrıs kumarhanelerine gitsin." diye konuştu.

Erbil'in TV ekranında seviyesizce Alevilere hakaret ettiğini ve söyleminden dolayı da milyonlarca Alevi'yi incittiğini vurgulayan dernek başkanı Bahadır Odabaşı, "Bu hakareti yapmaya kimsenin ne hakkı, ne de haddi vardır. Bu konuda bütün Türkiye halkını, başta Sünni kardeşlerimiz olmak üzere bu saldırıyı göğüslemeye, kınamaya ve protesto etmeye çağırıyoruz. Star TV yönetiminden de gereğini yapmasını rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

Hacı Bektaşveli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şube Başkan Bahadır Odabaşı, Mehmet Ali Erbil'in, Alevi vatandaşlardan özür dileyeceği yerde bir TV kanalında kendisini protesto eden kişiyi provokatör olarak nitelemeye çalışmasını anlamadıklarını da belirterek konuşmasına şöyle devam etti: "Bu açıklama yapmış olduğu işi sahiplendiğini gösteriyor. Hâlbuki bu tepkiler senin gibi zihniyetlere karşı haykırıştır. Bizler cemevleri yasallaşsın derken, işte bunların beyinlerini aydınlatmak, gerçeği görerek iftiralarını önlemek için istiyoruz. Sayın Başbakan daha ne kadar Alevilerin taleplerini görmezden gelecek. Muhalefet partisi Alevilerin önceliklerine ve ihtiyaçlarına ne zaman çözüm üretecek?"

Odabaşı, Alevilerin hiçbir zaman bir din hakkında aşağılayıcı ve kötü söz söylemediğini belirterek, "Bizler incitmekten ve Allah'tan korkan insanlarız. Ama görüyoruz ki bazıları boş durmuyor. Devamlı olarak Alevilere yönelik hakaretlerine devam ediyorlar. Bizler bu kişileri kınıyoruz. Taleplerimize karşılık verilmesini istiyoruz." diye sözlerini tamamladı.