ÇAGİAD'ın Serbest Kürsü toplantısının ilk konuğu Çanakkale Valisi oldu

Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇAGİAD), ilin problemleri ve ileriye dönük hedeflerinin konuşulması için düzenlediği "Serbest

Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇAGİAD), ilin problemleri ve ileriye dönük hedeflerinin konuşulması için düzenlediği "Serbest Kürsü" toplantısında, üyeleriyle şehrin yöneticileri biraraya geldi. Her ay düzenli olarak yapılacak toplantıların ilk konuğu, Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık oldu. Derneğin merkez binasında, sohbet ortamında yapılan toplantıya, farklı sektörlerden işadamları da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan ÇAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Sezen, Türkiye'nin rekor sayılan ekonomik büyüme rakamlarının açıklanmasıyla ileriye dönük hayallerini daha da büyüttüklerini söyledi. Bu kapsamda üyeleriyle Çanakkale'nin bu büyümeden pozitif faydalanması için fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti. Her şeyin konuşulduğu, merak edilenlerin sorulduğu Serbest Kürsü adı altında toplantılar düzenlemeye karar verdiklerini kaydeden Sezen, Çanakkale'nin adeta "küçük İstanbul" diye anlatıldığını vurgulayarak, "Bu sözün içeriğinin, atılacak bazı adımlarla doldurulması gerekiyor. Sanayi olmadan bir ilin kalkınması çok zor. Çanakkale'ninse sanayi haricinde tarım mı yoksa turizm kenti mi olması tartışılıyor. Halbuki İstanbul'a, kime sorsanız turizm ve sanayi kenti diyor. Demek ki ikisi birden olunabiliyor. Bugün Çanakkale'nin parlayan yıldızları olan Dardanel, İÇDAŞ, Kalebodur, Doğtaş, Akçansa gibi kuruluşlar bize gurur veriyor. Neden bunun gibi işletmelerin sayıları daha da artmasın?" dedi.

Çanakkale'deki dernek sayısının 800'lere ulaştığını ifade eden Vali Atalık ise hepsini ziyaret etmenin zor olduğunu fakat ÇAGİAD gibi diğer esnaf dernekler şemsiye kuruluşlar olduğu için ayrı bir özelliği bulunduğunu kaydetti. Sanayicilerin önemli görüşleri olduğunu ve bu tip derneklerle daha sık görüşme ihtiyacını kendisinin de hissettiğini belirten Atalık, "Bu tip toplantılarda Çanakkale'yle ilgili sorunları paylaşırız, çünkü özel sektörün cesur adımlar atması bize de moral veriyor. Dolayısıyla Avrupa'ya karşı siyasi gücümüz de buna bağlı artıyor. Dışarıdan bakıldığında oldukça iyi durumda olduğumuz göze çarpıyor." şeklinde konuştu.

Sohbetten sonra katılımcılara, Çanakkale'de eğitim gören Afrikalı öğrencilerin hazırladığı çiğ köfteler ikram edildi.