Bursa Barosu Başkan Adayı Birkan Listesini Açıkladı

Bursa Barosu'nun hafta sonu gerçekleşecek genel kurulu öncesinde listesini açıklayan Başkan adayı Avukat Zekeriya Birkan, listenin genç ve dinamik kadrodan oluştuğunu söyledi.

Bursa Barosu Başkan Adayı Birkan Listesini Açıkladı
Bursa Barosu'nun hafta sonu gerçekleşecek genel kurulu ile ilgili geçtiğimiz aylarda başkanlığa aday olduğu duyuran 'baroda değişim grubu' Başkan Adayı Avukat Zekeriya Birkan, yönetim kurulu listesini açıkladı. Burçman Otel'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Birkan, Genç ve dinamik bir yönetim kurulu oluştuklarını ifade etti. Bursa Barosu'nda değişimin gerekli olduğunu kaydeden Birkan, "Bursa Barosu hiçbir siyasi düşüncenin veya siyasi partinin arka bahçesi konumunda olmamalıdır. Elbette ki baroda veya herhangi bir siyasi partide görev alan arkadaşlarımızın siyasi görüşü ve duruşu vardır. Fakat bu Baro içerisinde yapılmamalıdır. Bursa Barosu'nun asli görevi siyaset yapmak değil meslektaşlarının mesleki sorunlarına çözümler aramaktır. Bursa Barosu öncelikle hukukun üstünlüğüne, evrensel hakların demokrasisine ve özgürlüğe inanan bir anlayışta meslektaşlarının problemlerini çözebilen bir yapıda olması gerekmektedir" dedi.
Birkan, baroda değişim rüzgârlarının estiğini dile getirdi. Bir önceki baro seçimlerinde Baro'da Değişim Grubu'nun genç üyelerin oy kullandığı sandıklardan yüksek oy aldığını hatırlatan Birkan, yönetim listesini oluşturmada meslektaşlarının görüşlerinin ve yapılan anketlerin büyük rol oynadığını söyledi. Birkan, hafta sonu yapılacak Bursa Barosu seçimleriyle ilgili Zekeriya Birkan'ın yönetim kurulu listesinde şu isimleri yer verdi:
"Murat Eryılmaz, Olcay Göçüm, Günal Şahin, R. Cengiz Kocabey, Seda Afşar Memiş, Volkan Aksu, Adem Baştürk, Engin Durgun, Ali Rüştü Olgun, Ürkiye Şentürk. Disiplin kurulunda, Füsun Yurttaş, Havva Benian İlhan, Faruk Ceylan, Levent Çelik, Orhan Akbulut, Denetleme Kurulunda, Hüseyin Uçan, Beytullah Çakır, Ceyhun Doğan Küçükçil ve Türkiye Barolar Birliği Delegeliği'nde Ali Seydi Çakırel, Ali Hasdemir, Kamil Bayramiç, Veysel Aşkın, Muzaffer Baran, Bayram Mola ve Faruk Kılıç"