Zabıta Ekipleri Okul Kantinleri Denetledi

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2010-2011 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerindeki gıda denetimlerine başladı.

Zabıta Ekipleri Okul Kantinleri Denetledi
Okul kantinlerinde daha sağlıklı, hijyenik bir ortam oluşturmak ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzluğa maruz kalmamaları için denetimlerin aralıksız süreceğini bildiren zabıta ekipleri, yapılan denetimler sonucu son kullanma tarihi geçmiş 70 ürünün imha edildiğini bildirdi.
Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Yaşar, "Bu denetimlerimizde okul kantinlerinin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının kontrolü, portör muayene kartlarının kontrolü, kantin içerisinde satılan ürünlerin fiyat listelerinin öğrenciler ve öğretmenler tarafından görülebilir yerde olup olmadığını kontrol ediyoruz. Kantinde satılan ürünlerin üretim izin belgelerinin ve son kullanma tarihlerinin kontrolü, tost makinelerinin ve çay kazanlarının hijyenik olup olmadığını denetliyoruz. Amacımız öğrencilerin gıda ihtiyacını karşıladığı kantinlerin hijyenik olması ve satılan ürünlerin sağlıklı olmasını sağlamaktır. Yapılan denetimlerde kantinlerin belirtilen standartlara uymaya çalıştığını gözlemledik. Ancak kantinlerin resmi evrakların tamamlanmasında aynı hassasiyeti göstermedikleri de tespit edildi. Evrak eksikliği bulunan okul kantinlerine eksikliklerini tamamlamaları için 10 gün süre verdik. Bu süre içinde evrak ve diğer eksikliklerini gidermeleri gerekiyor"dedi.