SP Hatay İl Başkanı Çalışkan: Taş yerinde ağırdır

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Milli Görüş söylemini devam ettireceklerini söyledi. Partililerle Saadet Partisi Hatay İl merkezin

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Milli Görüş söylemini devam ettireceklerini söyledi. Partililerle Saadet Partisi Hatay İl merkezinde durum değerlendirmesi yapan Çalışkan, partilerinde yaşanan tartışmanın kamuoyunda bilinenin aksine, bir eksen tartışması olduğunu belirtti.

Saadet Partisinin Milli Görüş söylemini devam ettireceğini belirten Çalışkan partilerinden ikbal peşinde olup "Tayyip treni kaçtı, bari Numan treni kaçmasın" düşüncesinde olanların ayrıldığını vurguladı.

Çalışkan gidenlerin ilk etapta iyi niyetle ayrılsa bile zamanla ciddi bir ayrışım yaşanacağını söyledi.

AK Parti'nin kuruluşunda da aynı sürecin yaşandığına işaret eden Çalışkan, "AK Parti'nin kuruluşunda da aynı şeyler oldu. Pek çok arkadaşımız iyi niyetlerle ayrıldı. Ama ayrılanlar argo deyimle yamuldu. Ya ihale peşinde koştular ya makam mevki peşinde koştular, aile düzenleri bozuldu. Kızımızı okutacağız diye tüm değerlerden taviz verdiler. Eski söylemlerden uzaklaştılar inandıkları gibi yaşamadıklarından yaşadıkları gibi inanmaya başladılar. Bu gün de tarih tekerrürden ibaret hale geldi. Aynı metot, aynı söylemle gidenler zaman sonra pişman olduklarını görecekler ama iş işten geçmiş olacak. Taş yerinde ağırdır, halktaki bu ilginin başka bir çatı altında devam etmesi zordur. Burada bir Tayyip Erdoğan örneğinden yola çıkılıyorsa bu büyük bir yanlıştır. Orada siyasi atmosferin doğurduğu ortamla birlikte; yıllarca teşkilatta aktif görev yapmış, seçilmiş bir görevle kendini ispatlamış, iddialara göre büyük bir maddi güçle ortaya çıkılmış, Amerika'nın desteği alınmışken; burada bunlar çoğunlukla yoktur. Öyleyse neye güvenilerek yola çıkılıyor diye sormak gerek." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisinden istifa etmelerinin söz konusu olmadığını da sözlerine ekleyen Çalışkan, "Bu ülkenin bin yıllık geçmişini, tarihini, kültürünü, öz benliğini temsil eden bir gönül mücadelesi olan Saadet Partisinden ayrılıp merkez zemine oturmayı planlayan bir partiye gitmemiz söz konusu değildir. Hatay il yönetim kurulumuz ve Hatay'da görev yapan 12 ilçe başkanımızdan ikisi hariç tamamı da bu fikirdedir. Henüz elimize ulaşmış bir istifa söz konusu değildir." dedi.