Mehmet Ali Erbil protestosunda polislere yumurta fırlatıldı

Şovmen Mehmet Ali Erbil'in programında sarf ettiği sözler, bir grup vatandaş tarafından Doğan Medya Center önünde protesto edildi. Eylemciler, bina ön

Şovmen Mehmet Ali Erbil'in programında sarf ettiği sözler, bir grup vatandaş tarafından Doğan Medya Center önünde protesto edildi. Eylemciler, bina önünde bekleyen Çevik Kuvvet ekiplerine yumurta fırlattı.

'Çarkıfelek' programına telefonla katılan aileye "Mum söndü mü yapıyoruz burada?" sorusunu yönelten sunucu Mehmet Ali Erbil'in bu sözlerine tepki gösteren Alevi Dernekleri üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, akşam saatlerinde Bağcılarda bulunan Doğan Medya Center önünde toplandı. Eyleme, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul şubeleri, Alevi Bektaşi Federasyonu, Dersim Dernekleri Federasyonu ve İstanbul'da bulunan çeşitli alevi dernekleri katıldı.

Grup adına açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Güzelgül, Alevilerin, çirkin saldırıyı kınamak için Türkiye'nin her tarafında ayaklandığını belirtti.

Mehmet Ali Erbil'in sözlerini Alevilere karşı yapılan bir linç girişimi olduğunu belirten Güzelgül, "Biz aleviler halkların kardeşliği, inançların özgürlüğü ve eşitliği için mücadelemizi yükselterek sürdüreceğiz. Artık kimse bize akıl vermesin. Demokrasiye inanan herkes bize destek versin. Şimdi tesadüf gibi gösterilmeye çalışılan bu hakaret ve rezaletleri yapanların özür dilemesi yetmiyor. Adı geçen kişi artık televizyon ekranlarına çıkmamalıdır. Star TV'nin bu sorumluluğu yerine getireceğine inanmak istiyoruz." diye konuştu.

ÖNLEM ALAN POLİSE YUMURTALI SALDIRI

Yapılan protestolar ve konuşmaların ardından oluşturulan heyet, Doğan Medya Center'a girdi. Heyetin Star TV'deki görüşmeleri sırasında dışarıda bekleyen grup, yanlarında getirdikleri yumurtaları bir anda televizyon binası girişinde bekleyen Çevik Kuvvet polisinin üzerine fırlatmaya başladı. Kendilerine doğru atılan yumurtalardan korunmak isteyen polisler, kalkanlarını kullandı. Bir müddet yumurta fırlatan göstericileri alanda bulunanlar sakinleştirmeye çalıştı.

Olayda yaralanan ve göz altına alınan olmadı. Yapılan görüşmelerin ardından bir açıklama yapan heyet, Mehmet Ali Erbil'in artık Star TV'de program yapmayacağı bilgisini kapıda bekleyenlerle paylaştı.

Açıklamaların ardından grup ve heyet sessizce dağıldı.