Antalya'daki kazada ölenlerin ve yaralananların isimleri belli oldu

Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan servis aracının şarampole uçması sonucu meydana gelen kazada ölenlerin ve yaralıların isimleri belli oldu.

Antalya'da otel çalışanlarını taşıyan servis aracının şarampole uçması sonucu meydana gelen kazada ölenlerin ve yaralıların isimleri belli oldu.

Antalya-Kemer karayolunun Akyarlar Tüneli çıkışı Büyükçaltıcak mevkiinde saat 17.40 civarında trafik kazası meydana geldi.

Kemer'deki Catamaran Otel çalışanlarını mesai sonrası Antalya'ya taşıyan Metin Gürel yönetimindeki 07 BKE 06 plakalı servis midibüsü tüneli çıktıktan sonra kontrolden çıkarak 80 metre yükseklikteki uçuruma yuvarlandı.

30'uncu metrede ağaçlara takılarak durabilen midibüste bulunan 29 kişiden 4'ü öldü, 25'i yaralandı.

Kazada, Rıfat Yılmaz, Nazire Yalçın, Özlem Dönmez, Mehmet Göksel (32) öldü.

Kazada yaralananların isimleri ise şöyle:

Şenay Batum, Sıtkı Yıldırım, Gülnaz Sarıkaya, Metin Gürel (sürücü), Fırat İnal, Hüseyin Bulut, Hacı Aydoğdu, Yaşar Soycan, Elif Ayaz, Abdülkadir Akay, İsmail Güçlü, Şafak Pala, Özlem Göze, Bilal Cihan, Mehmet Akpınar, Zafer Aldemir, Umut Çağla Kara, Erdoğan Yılmaz, Senem Sarıgül, Eyüp Şen, Behice Elden, Cuma Yanmaz, Yeter Fırat, Aslı Delikara, Ünal Gürsoy.

Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, olaya 11 ambulans, 1 helikopter ambulans, kurtarma ekipleri ve çok sayıda polisle müdahale edildiğini belirterek, kazanın servis aracının önünde seyreden bir kamyondan demir parçası kopması sonucu sürücünün kontrolünü kaybetmesi neticesinde meydana geldiğinin tahmin edildiğini söyledi.

Eren, "Midibüs çok çetin, kurtarılması zor bir yere uçmuş. Düştüğü yer taşlık ve ormanlık bir alan ama ekipler çok iyi çalıştılar. Gereken her şey yapıldı. Ölü sayısı çok daha fazla olabilirdi." diye konuştu.

Otel sahibi Erdal Tontu ise, yoldan geçerken kazayı gördüğünü ve durduğunu anlatarak, "Yardım etmek için durmuştum. Kendi otelimin servisi olduğunu görünce ne yapacağımı bilemedim." dedi.

Yaralıların Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi ve Özel Anadolu Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor.