SP Şanlıurfa il teşkilatı üyeleri istifa etti

Saadet Partisi (SP) Şanlıurfa il teşkilatı üyeleri partilerinden istifa etti. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakkıbaba'nın ardından SP'li diğe

Saadet Partisi (SP) Şanlıurfa il teşkilatı üyeleri partilerinden istifa etti. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakkıbaba'nın ardından SP'li diğer ilçe belediye başkanları da istifa ederek Numan Kurtulmuş'un yanında yer alacaklarını bildirdi. Partililer, ayrılmanın üzüntüsü içinde olduklarını belirtti.

Saadet Partisi (SP) Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fahir Karacan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakkıbaba, Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ve birçok ilçe başkanının aralarında bulunduğu 100'ün üzerindeki parti başkan ve üyeleri partilerinden istifa etti.

İl teşkilatı olarak toplu istifaya gittiklerini açıklayan İl Başkanı Mehmet Fahir Kayacan, partililerin yüzde 95'inin Numan Kurtulmuş ile hareket ettiğini belirtti. Milli Görüş'ten ayrılmadıklarını hatırlatan Başkan Kayacan, ancak kapı dışarı edildiklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Fakkıbaba ise yeni oluşumun memlekete hayırlara vesile olacağına inandığını dile getirdi. Başkan Fakkıbaba, "Halkın daha mutlu yaşaması için yeni oluşumda elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bu noktada genel başkanımıza yardımcı olacağız." dedi. Saadet Partisi'nden memnun olduğunu, beraber yola devam etmek istediklerini belirten Başkan Fakkıbaba, "Hiçbir zaman ayrılan taraf biz olmadık. Samimi bir şekilde SP'de olmaktan mutluyduk ama olmadı. Bu kaderdir. İnsanların bir saat sonra ne olacağı belli olmaz. Şimdi Numan Bey'le beraberim, bundan sonra da beraber olacağım." ifadelerine yer verdi.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde partililer toplu istifasını sunduktan sonra fotoğrafı çektirdi. Programdan sonra içeri giren yaşlı bir partili olup bitenden habersiz bir şekilde "Yaşasın Saadet" deyince salonda kahkaha koptu.